X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΈτοιμα τα πακέτα αλληλεγγύης από το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Έτοιμα τα πακέτα αλληλεγγύης από το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πακέτα αλληλεγγύης τα οποία θα δοθούν, ενόψει του Πάσχα, σε οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, ετοίμασε το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα πακέτα αλληλεγγύης δίνονται κατόπιν αιτήσεως στη βάση των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων που διέπουν τη λειτουργία του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τα πακέτα περιλαμβάνουν πάνω από 35 είδη τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, γύρω στα €70 το πακέτο, και αναμένεται να παραδοθούν σήμερα σε 750 οικογένειες.

Την Μεγάλη Τετάρτη επισκέφτηκε το οίκημα της ΠΕΟ, στη Λευκωσία, όπου ετοιμάζονταν τα πακέτα, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, της ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλας Χαραλάμπους και της συντονίστριας του Δικτύου, Μαρίνας Κούκου, καθώς και βουλευτών του κόμματος.

Οι κ.κ. Στεφάνου και Χαραλάμπους παρέδωσαν και την οικονομική εισφορά και στήριξη του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ, αντίστοιχα, προς το Δίκτυο για τους σκοπούς της εκστρατείας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, σε δηλώσεις του είπε ότι από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ «θα συμβάλουμε και φέτος στη λειτουργία του Λαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης».

Φέτος, ανέφερε, κλείνουν 10 χρόνια από τότε που το Λαϊκό Δίκτυο λειτουργεί, «με μια πολύ μεγάλη συνεισφορά στην προσπάθεια όποτε έχουμε γιορτές – και όχι μόνο – να δίνουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, να καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες».

«Όπως έχει λεχθεί, εμείς εργαζόμαστε και απαιτούμε να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες που να καταστήσουν αχρείαστη τη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων και γενικά της κοινωνικής αλληλεγγύης, που ευτυχώς υπάρχει ακόμα και δίνεται σε χιλιάδες συνανθρώπους μας με συγκεκριμένο τρόπο. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να υπάρχουν συγκροτημένες κοινωνικές πολιτικές που να ξεκινούν ως προαπαιτούμενο, την κάλυψη των βασικών αναγκών των συμπολιτών μας. Πράγμα που δυστυχώς, σήμερα, δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

Και εξαιτίας του γεγονότος, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, «ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε ακρίβεια, η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη».

«Έχει διευρύνει τις ανισότητες, σπρώχνει κόσμο ακόμα περισσότερο στο περιθώριο. Ακόμα περισσότεροι συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Και όλα αυτά, παρά το αίτημα για μια συγκροτημένη, συνολική κοινωνική πολιτική», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, χρειάζεται το κράτος, με ευθύνη της Κυβέρνησης να κινηθεί προς την κατεύθυνση απάμβλυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας εξαιτίας της ακρίβειας.

Όπως ανέφερε, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να μειωθεί το κόστος της ενέργειας, για να μειωθεί το κόστος βασικών αγαθών, για να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος, για να παταχθεί η αισχροκέρδεια που δυστυχώς υπάρχει, για να βοηθηθούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για να μπορούν να ανταπεξέρχονται των δυσκολιών.

«Αυτές οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες, έχουν κατατεθεί και στη Βουλή και δυστυχώς από την προηγούμενη Κυβέρνηση έχουν απορριφθεί. Καλώ τη νέα Κυβέρνηση όπως δείξει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, την οποία δυστυχώς η προηγούμενη Κυβέρνηση όχι μόνο δεν είχε επιδείξει, αλλά με τις πολιτικές που ακολούθησε διεύρυνε τις ανισότητες και προκάλεσε ακόμα περισσότερα προβλήματα. Τα προβλήματα λοιπόν είναι εκεί», συμπλήρωσε.

Θα πρέπει, είπε ο κ. Στεφάνου, η Κυβέρνηση να κινηθεί προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των προβλημάτων και συγκρότησης μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής.

«Με αυτά λοιπόν θέλω να επιδώσω την επιταγή. Συγχαρητήρια για το έργο που κάνει το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εμείς θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε και όπως έχω πει θα είμαστε παρόντες και στην προσπάθεια και συγκροτημένη κοινωνική πολιτική αλλά και για να αντιμετωπιστούν τα διάφορα προβλήματα που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας με ιδιαίτερη οξύτητα», σημείωσε.

Η ΓΓ της ΠΕΟ, σε δηλώσεις της αναφέρθηκε σε δουλειά που γίνεται με πάρα πολύ αγάπη και πάρα πολύ εθελοντική δουλειά για να στηρίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

«Αλλά για ακόμα μια χρονιά να υπογραμμίσουμε ότι εμείς θα θέλαμε να έρθει η ώρα που θα κλείσει το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δυστυχώς, όμως, ούτε και φέτος αυτό έγινε πραγματικότητα, γιατί οι ανεπαρκείς κοινωνικές πολιτικές, η ακρίβεια που φέρνει πολύ κόσμο στα όρια της φτώχειας και ακόμα πιο κάτω από την φτώχεια, μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε αυτή την δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Η συντονίστρια του Δικτύου, Μαρίνας Κούκου, σε δηλώσεις της ευχαρίστησε για την εισφορά και τη στήριξη που δίνεται στο Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Χωρίς τη δική σας στήριξη δε θα μπορούσε να λειτουργεί αυτό το δίκτυο και αφού ξεκίνησα με ευχαριστίες, να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες εθελοντές, της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, που αυτές τις μέρες βρίσκονται εδώ από το πρωί ως το βράδυ να ετοιμάσουμε αυτά τα πακέτα», πρόσθεσε.

Το Δίκτυο, είπε, λειτουργεί δέκα χρόνια.

«Δέκα χρόνια είναι πολλά. Είναι πολλά για να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και ενώ κάθε χρόνο κάνουμε την ευχή, του χρόνου να μην υπάρχει αυτή η ανάγκη, δυστυχώς όχι μόνο μειώνεται ο αριθμός των ατόμων που έχουν ανάγκη να αποταθούν για ένα πακέτο τρόφιμα από κοντά αλλά δυστυχώς αυξάνεται. Τους λόγους τους είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ γιατί αυξάνεται ο αριθμός αυτός και είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», σημείωσε.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

«Δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει αυτή την βοήθεια και αυτή την φιλανθρωπία, παρόλο που ο κόσμος είναι πρόθυμος να δώσει, όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να υπάρξει κοινωνική πολιτική που καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Και ελπίζουμε και ευχόμαστε του χρόνου να μην υπάρχει αυτή η ανάγκη να δώσουμε 450 πακέτα εμείς, 200 στην Λάρνακα, 100 στο Καϊμακλί», σημείωσε.

Δηλαδή, συνέχισε η κα. Κούκου, «είναι μια προσπάθεια που καταβάλλεται από διάφορες τοπικές μας οργανώσεις και από το Λαϊκό Δίκτυο αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί η φτώχεια».

«Και δυστυχώς αυξάνεται η φτώχεια και αυτό δεν μπορεί να μας ικανοποιεί ούτε να μας ευχαριστεί. Ευχαριστώ για ακόμα φορά και ελπίζω τα Χριστούγεννα να μην βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε αυτή την εκστρατεία», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share