X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕξειδικευμένη ομάδα ESG στην Ελληνική Τράπεζα

Εξειδικευμένη ομάδα ESG στην Ελληνική Τράπεζα

Με την πεποίθηση ότι το μέλλον είναι πράσινο, η Ελληνική Τράπεζα ηγείται της μετάβασης στην πράσινη οικονομία μέσα από την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας, τη χρηματοδότηση «πράσινων» επιχειρήσεων, αλλά και τη συμμετοχή της σε πράσινες πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, η Τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως έχει καθορίσει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ρίσκων στη διαδικασία έγκρισης καινούργιων χρηματοδοτήσεων, ενώ προχώρησε στη δημιουργία εξειδικευμένης ομάδας για θέματα βιωσιμότητας και ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση).

«Ως ένα από τα κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, Ελληνική Τράπεζα προσβλέπει να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πρεσβευτή της ταχείας μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία, που αποτελεί έναν από τους πέντε βασικούς πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ)», αναφέρεται.

Στοχεύοντας σε ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον και στην αναστροφή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η Ελληνική Τράπεζα δεσμεύεται για πράσινη και κοινωνική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, προσφέροντας ποιοτικές επιλογές και λύσεις.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Ελληνική ότι ήταν η πρώτη τράπεζα στην Κύπρου που εντάχθηκε στο Priceless Planet Coalition, μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Mastercard, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, προχώρησε στην έκδοση οικολογικών καρτών, χρησιμοποιώντας υλικά από τον Κατάλογο Βιώσιμων Υλικών της Mastercard.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share