X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΦόβοι για αναβίωση βίας από συμμορίες ναρκωτικών στη Μασσαλία

Φόβοι για αναβίωση βίας από συμμορίες ναρκωτικών στη Μασσαλία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν μετά από έξαρση βίας συμμοριών στο μαστιζόμενο από εγκληματικότητα γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τρία ξεχωριστά περιστατικά πυροβολισμών αύξησαν τους φόβους ότι η βία μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών αυξάνεται συνεχώς μετά από μια σειρά θανατηφόρων πυροβολισμών τον τελευταίο μήνα.

Και τα τρία θύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν νεαροί άνδρες περίπου 20 ετών που υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς, δύο από αυτούς στην περιοχή γνωστή ως Le Castellas στα διαβόητα βόρεια προάστια.

Ένας τρίτος άνδρας πέθανε κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης στην περιοχή La Joliette, ενώ άλλοι δύο που ήταν μαζί του παλεύουν για τη ζωή τους στην εντατική, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία και η πυροσβεστική.

Πέρυσι, 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πράξεις βίας από συμμορίες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Μασσαλίας.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν σκοτωθεί 13, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων θυμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ενώ η Μασσαλία είναι γνωστή για το εντυπωσιακό της μεσογειακό σκηνικό, οι πυκνοκατοικημένες βόρειες συνοικίες της είναι μερικές από τις πιο υποβαθμισμένες αστικές περιοχές στη Γαλλία και χρησιμεύουν ως κόμβος για το εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε ένα σχέδιο 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τη Μασσαλία να αντιμετωπίσει το έγκλημα και τη στέρηση τον Σεπτέμβριο του 2021, αποκαλώντας τέτοιες προσπάθειες «καθήκον του έθνους».Κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης επίσκεψης στην πόλη, ο Μακρόν χαρακτήρισε τα δίκτυα ναρκωτικών «παράσιτα» και υποσχέθηκε ότι πλέον οι διακινητές θα «παρενοχλούνται» από τις αρχές.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share