X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΓαλλία: Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, ανακοινώνει το βράδυ ο...

Γαλλία: Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, ανακοινώνει το βράδυ ο Εμανουέλ Μακρόν

Με επιστολή προς τους Γάλλους, που αναμένεται το βράδυ, ο Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές στις 10 και στις 22 Απριλίου. Θα συνοδεύεται απο βίντεο που θα αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners για την εφημερίδα Les Echos και το Radio Classique.

Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 27% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 18%, η Βαλερί Πεκρές με 14%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 12% κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι ο Γάλλος Πρόεδρος μπορεί να είναι ο νικητής του πρώτου γύρου, αλλά η επανεκλογή του για νέα πενταετία κρίνεται στον δεύτερο γύρο, δύο εβδομάδες αργότερα, καθώς δέχεται «ανελέητη προεκλογική επίθεση» από ακροδεξιά κόμματα.

Η ψήφος της ακροδεξιάς μοιράζεται επί του παρόντος μεταξύ δύο υποψηφίων, της Μαρίν Λεπέν και του Ερίκ Ζεμούρ, ενώ ακολουθεί η συντηρητική υποψήφια Βαλερί Πεκρές.

Από τους υποψήφιους της Αριστεράς μόνον ο Ζαν -Λυκ Μελανσόν έχει διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή:www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share