X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΓενική Διευθύντρια στην Κομισιόν για περιφερειακή - αστική ανάπτυξη η Θέμις Χριστοφίδου

Γενική Διευθύντρια στην Κομισιόν για περιφερειακή – αστική ανάπτυξη η Θέμις Χριστοφίδου

Στη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) μετατίθεται η Κύπρια κοινοτική αξιωματούχος Θέμις Χριστοφίδου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η DG REGIO είναι αρμόδια για την πολιτική της ΕΕ για ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής με επίκεντρο τις περιφέρειες και τις πόλεις, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Χριστοφίδου είναι από τον Μάρτιο του 2018 η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού (DG EAC). Εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2001, και έχει διατελέσει επικεφαλής του γραφείου (cabinet) της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη (2011 – 2014) και του Επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη (2014 – 2018), καθώς και αναπληρώτρια επικεφαλής του γραφείου της Επιτρόπου για την Εκπαίδευση και Πολιτισμό Ανδρούλλας Βασιλείου (2010 – 2011).

Εργάστηκε επίσης ως μέλος του γραφείου της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Ντανούτα Χούμπνερ (2007 – 2008),  ενώ έχει εργαστεί και στο παρελθόν στη DG REGIO. Έχει σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, και πριν την πρόσληψη της στην Κομισιόν εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος για την ανάπτυξη ικανοτήτων και ασχολήθηκε με χώρες που συμμετείχαν στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, ενώ εργάστηκε και ως πολιτικός μηχανικός σε μεγάλα έργα υποδομής. Εκτός από Ελληνικά, μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Είπε επίσης πως μετά την έγκριση του σχεδίου το Υπουργείο Οικονομικών θα απευθύνει πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπέμψει τα άλλα τρία νομοσχέδια στην περίπτωση που η πρότασή του για τις εκποιήσεις δεν εγκριθεί από τη Βουλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως η Κυβέρνηση αναμένει πρώτα, με σεβασμό προς τη νομοθετική εξουσία, το πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση και στην αυριανή Ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα πρέπει να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα των περιστάσεων και αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι μας, εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Καλούμε τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μελετήσουν το πακέτο μέτρων που η Κυβέρνηση δια μέσου του Υπουργείου Οικονομικών τους έχει διαβιβάσει», σημείωσε.

Συμπλήρωσε πως την ίδια στιγμή, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να επιτραπεί τυχόν εκτροχιασμός των δημόσιων οικονομικών. «Είναι μια κρίσιμη στιγμή, είναι μια κρίσιμη απόφαση που θα κληθεί να λάβει η Βουλή και είμαστε βέβαιοι, έχουμε εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των αποφάσεών τους, αλλά και τα συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία και η Κεντρική Τράπεζα στην προχθεσινή πολύωρη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών έχουν παρουσιάσει», προσέθεσε.

Είπε επίσης πως η Κυβέρνηση θεωρεί ότι μέσα από το πακέτο μέτρων που έχει παρουσιάσει το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με μια επιπρόσθετη πρόταση νόμου που έχουν υποβάλει το ΔΗΚΟ, η ΔΗΠΑ και η ΕΔΕΚ, μπορεί να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των εκποιήσεων, ένα θέμα που ταλανίζει την οικονομία και την κοινωνία τα τελευταία δέκα χρόνια, και αυτό θα διασφαλίσει τους ευάλωτους δανειολήπτες και την ίδια στιγμή την οικονομική αξιοπιστία και τη σταθερότητα της χώρας.

Ερωτηθείς για την πρόταση των τριών κομμάτων, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «είναι μια πρόταση η οποία μπορεί να συζητηθεί και έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες προτάσεις που πρότεινε το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι μια επιπρόσθετη πρόταση που αξίζει να συζητηθεί και την ίδια στιγμή θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι κάθε απόφαση που λαμβάνεται από τη νομοθετική εξουσία, ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα που αφορά την πορεία της οικονομίας μας, θα πρέπει να γίνεται στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share