X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΓια ηλεκτρονική απάτη με χρήση ονομάτων αξιωματούχων της Europol, προειδοποιεί το κοινό...

Για ηλεκτρονική απάτη με χρήση ονομάτων αξιωματούχων της Europol, προειδοποιεί το κοινό η Αστυνομία

Για ηλεκτρονική απάτη με σκοπό την απόσπαση χρημάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα ή μηνύματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία γίνεται χρήση των ονομάτων της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Europol Catherine De Bolle, του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή της Europol Jean-Philippe Lecouffe και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων επιβολής του νόμου, προειδοποιεί το κοινό η Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση για τις απάτες αυτές έχει ενημερωθεί η Europol.

Αναφέρεται ότι «τα παραπλανητικά email ή μηνύματα που αποστέλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι γραμμένα σε διάφορες γλώσσες και χρησιμοποιούν το λογότυπο της Europol, το όνομα της κ. Catherine De Bolle ή/και του κ. Jean-Philippe Lecouffe για να γίνονται πιστευτά».

Προστίθεται ότι σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, οι απατεώνες παραπλανούν τους παραλήπτες ότι η Europol διενεργεί έρευνα εναντίον τους για υποτιθέμενες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και τους ζητούν χρηματικά ποσά, προκειμένου να σταματήσει η έρευνα.

«Μην παραπλανηθείτε – αυτή η αλληλογραφία είναι ψεύτικη», καλεί το κοινό η Αστυνομία.

«Ούτε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol, ούτε ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής θα επικοινωνούσαν απευθείας με μέλη του κοινού απειλώντας τους με την έναρξη ποινικής έρευνας εναντίον τους», αναφέρεται.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο λάβει ύποπτο email ή αλληλογραφία με αυτό το περιεχόμενο, καλείται όπως το καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 22808200.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share