X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΓια "μεγάλη έκρηξη" προειδοποιεί η πρεσβεία της Παλαιστίνης

Για “μεγάλη έκρηξη” προειδοποιεί η πρεσβεία της Παλαιστίνης

“Η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών στους ιερούς τόπους από τις ισραηλινές αρχές κατοχής θα οδηγήσει σε μεγάλη έκρηξη”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Παλαιστίνης στη Λευκωσία. Σε σχέση με τα επεισόδια που ξέσπασαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και πιστούς εντός του τεμένους Αλ-Ακσα, στην Ιερουσαλήμ, σημειώνει πως “η αιματηρή και βάρβαρη επίθεση στο τέμενος Αλ-Ακσα, που ξεκίνησε τα ξημερώματα και που ακόμα συνεχίζεται, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό άγνωστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων και τη σύλληψη πάνω από τετρακόσιων”.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως “αυτό που κάνει η κατοχική ισραηλινή δύναμη όσον αφορά την παραβίαση των ιερών χώρων λατρείας, όπως συμβαίνει τώρα στο τέμενος Αλ-Ακσα, η οποία επιτίθεται σε πιστούς, αντιπροσωπεύει έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού και του αραβικού έθνους, που θα ανάψει φωτιές στην περιοχή”.

“Θεωρούμε την κατοχική κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνη για οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης και θεωρούμε ότι πρέπει να ενεργήσει υπεύθυνα και να σταματήσει αυτόν τον παραλογισμό, ο οποίος θα έχει επικίνδυνες συνέπειες για όλους”, αναφέρει η παλαιστινιακή πρεσβεία.

Επισημαίνει ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι σε θέση να υπερασπιστεί τους ιερούς τόπους λατρείας, τις περιουσίες και τη γη του. Κάνει λόγο για “ακροδεξιά κυβέρνηση απαρτχάιντ του Ισραήλ” που “δεν αντιλαμβάνεται και υποτιμά την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος παραμένει σταθερός και δυνατός στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του”.

Η πρεσβεία της Παλαιστίνης σημειώνει πως ο κόσμος πρέπει να μην μένει απαθής και να αρκείται μόνο στις ντροπαλές καταδίκες. “Τονίζουμε ότι η Ιερουσαλήμ, με τους ιερούς τόπους λατρείας της, χριστιανικούς και ισλαμικούς, είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης και κανένας δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στον παλαιστινιακό λαό να την υπερασπιστεί”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share