X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΓια σχέδιο Συμπερασμάτων για Κυπριακό συζήτησαν τηλεφωνικά Χριστοδουλίδης-Ρούτε

Για σχέδιο Συμπερασμάτων για Κυπριακό συζήτησαν τηλεφωνικά Χριστοδουλίδης-Ρούτε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε συμφώνησαν ότι η σχετική αναφορά για το Κυπριακό στο προσχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, που έγινε ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Ισλανδία, στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα  βήματα σε σχέση με την προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου και  επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός Ρούτε, αναφέρει η δήλωση, «συμφώνησαν ότι η σχετική αναφορά για το Κυπριακό στο προσχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, επανενάρξη των συνομιλιών και επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι καθοριστικής σημασίας προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα γίνουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Λιθουανία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, εξάλλου, το Μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που άπτονται της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης το αμέσως επόμενο διάστημα στη Χάγη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share