X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΓιορτή για τον 9ο τίτλο της Manchester City , «αγκαλιά» με το...

Γιορτή για τον 9ο τίτλο της Manchester City , «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα Ντόρτμουντ και ΠΣΖ

Με νίκη γιόρτασε η Μάντσεστερ Σίτι την κατάκτηση του τίτλου της Premier League.

H ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε 1-0 της Τσέλσι την Κυριακή και πανηγύρισε με χιλιάδες φίλους της στο «Έτιχαντ» τον 5ο τίτλο της την τελευταία εξαετία, ένας τίτλος που είχε κριθεί από το Σάββατο όταν η Άρσεναλ γνώρισε την ήττα από τη Νότιγχαμ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπράιτον θα συμμετάσχει στα κύπελλα Ευρώπης. Η ομάδα του Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι που ιδρύθηκε το 1901 και δεν έχει λάβε ποτέ μέρος στις διοργανώσεις της UEFA, είδε να επιβραβεύεται η φετινή εντυπωσιακή πορεία της στην Premier League, καθώς μετά το 3-1 επί της «καταδικασμένης» Σαουθάμπτον, εξασφάλισε -τουλάχιστον- μια θέση στο Conference League, ενώ είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή της στο Europa League.

Στο μεταξύ, τρία 24ωρα μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στον πρώτο ευρωπαϊκό της τελικό μετά από 47 χρόνια, η Γουέστ Χαμ «κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της στην Premier League με το εντός έδρας 3-1 επί της Λιντς, η οποία, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της περιόδου (37η), βρίσκεται, πια με το… ενάμιση πόδι στην Championship.

Η έλευση του Σαμ Αλαρντάις στο «Ελαντ Ρόουντ» δεν έφερε… την άνοιξη για τους φιλοξενούμενους. Επί των ημερών του η Λιντς μέτρησε τρίτο παιχνίδι χωρίς «τρίποντο» (0-1-2) και 8ο συνεχόμενο στο πρωτάθλημα (0-2-6). Πλέον, τα «παγώνια» θα βρεθούν στην 38η αγωνιστική να υποδέχονται την Τότεναμ, δίχως να ορίζουν τη μοίρα τους. Επί της ουσίας θα ψάχνουν για ένα θαύμα για να παραμείνουν, κάτι που θα συμβεί μόνο εάν νικήσουν τους Λονδρέζους και παράλληλα ηττηθούν οι Εβερτον και Λέστερ (η τελευταία, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση παίζει την Δευτέρα με τη Νιούκαστλ) που θα φιλοξενήσουν τις Μπόρνμουθ και Γουέστ Χαμ αντίστοιχα.

«Αγκαλιά» με τον φετινό τίτλο της Bundesliga βρίσκεται η Ντόρτμουντ, η οποία εκμεταλλεύτηκε το «στραπάτσο» της Μπάγερν το Σάββατο, περνώντας την Κυριακή από την έδρα της Άουγκσμπουργκ με 3-0.

Έτσι οι Βεστφαλοί ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 70 βαθμούς και με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Μάιντζ θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Αλέρ που σημείωσε τα πρώτα δύο τέρματα της ομάδας του στο 59΄ και στο 84΄ ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μπραντ. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 38΄ καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ουντουόκαϊ.

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η προτελευταία αγωνιστική, η Λεβερκούζεν υπέστη «έμφραγμα» στην εκπνοή καθώς ο Στιντλ ισοφάρισε 2-2 για τη Γκλάντμπαχ. Έτσι, θα χρειαστεί νίκη την τελευταία αγωνιστική εναντίον της Μπόχουμ (η οποία «καίγεται» για την παραμονή) για να εξασφαλίσει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League.

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας εξασφάλισε επί της ουσίας το βράδυ της Κυριακής η Παρί Σεν Ζερμέν.

Με το άνετο εκτός έδρας 2-0 επί της Οσέρ, οι Παριζιάνοι παραμένουν έξι βαθμούς μπροστά από τη Λανς, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος. Θεωρητικά η διαφορά καλύπτεται, όμως κριτήριο ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, όπου η Παρί υπερισχύει παρασάγκας (+51 έναντι +34).

Παράλληλα, τον τίτλο του πρώτου σκόρερ πλησίασε ο Κιλιάν Μπαπέ με τα δύο γκολ που σημείωσε, καθώς έχει πλέον 28 έναντι 26 του Λακαζέτ της Λιόν.

Η δεύτερη Λανς επικράτησε εκτός έδρας της Λοριάν με 3-1 για την 36η ημέρα του «Championnat». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Φεβρ στο 6΄, αλλά η Λάνς ανέτρεψε την κατάσταση με τους Σοτοκά (20΄), Τόμασον (25΄) και Φοφανά (87΄).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share