X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣGrand Prix γυναικών της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία το Μάιο

Grand Prix γυναικών της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία το Μάιο

Στη Λευκωσία θα διεξαχθεί η τέταρτη και πιο καθοριστική φάση του Grand Prix γυναικών της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των διοργανωτών, η διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Hilton 15-28 Μαΐου και η οποία χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σκακιού παγκοσμίως είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Freedom Holding Corp. και της FIDE, με στόχο την προώθηση του σκακιού και την ανάδειξη νέων ταλέντων που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά σκακιστών.

Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα φιλοξενήσει μια μεγάλη διεθνή σκακιστική διοργάνωση. Στο γυναικείο Grand Prix θα συμμετάσχουν δώδεκα διαγωνιζόμενες, ενώ το “παρών” στη διοργάνωση θα δώσει και ο θρύλος του σκακιού και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Viswanathan Anand.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με τη FIDE και είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίξουμε ένα κορυφαίο παγκόσμιο τουρνουά σκακιού στην Κύπρο…» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Freedom Finance Europe, Evgeniy Tyapkin, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθούν πολλά όμορφα και ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Ο γενικός διευθυντής της FIDE, Emil Sutovsky, σημείωσε ότι «η διεξαγωγή σκακιστικών διαγωνισμών σε χώρες που δεν φιλοξενούν συχνά αντίστοιχα τουρνουά υψηλού επιπέδου, είναι ένας από τους στόχους της FIDE» και πρόσθεσε πως «χάρη στην στήριξη της Freedom Finance Europe, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μπορούμε να διοργανώσουμε ένα τουρνουά στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Κρίτων Τορναρίτης, τόνισε εξέφρασε ικανοποίηση για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης αυτής στην Κύπρο επισημαίνοντας παράλληλα «την τέλεια συνεργασία μεταξύ της FIDE, της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, και του χορηγού, Freedom Holding Corp».

Σημειώνεται τέλος πως η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share