X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΓρήγορη επίλυση διαφορών για έγκαιρη παράδοση έργων προτάσσει ο Υπουργός Μεταφορών

Γρήγορη επίλυση διαφορών για έγκαιρη παράδοση έργων προτάσσει ο Υπουργός Μεταφορών

Η Κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στο να φέρνει αποτελέσματα και θέλουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα να προχωρεί αδιάλειπτα, ενώ επιζητεί την γρήγορη επίλυση των όποιων διαφορών προκύπτουν με τον κατασκευαστικό κλάδο, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Ο κ. Βαφεάδης χαιρέτησε, το πρωί της Πέμπτης, την έναρξη του διήμερου συνεδρίου του Εγκεκριμένου Ινστιτούτου Διαιτητών (CIArb), που πραγματοποιείται στη Λεμεσό με θέμα την επίλυση διαφορών σε διεθνή κατασκευαστικά συμβόλαια (Dispute Resolution in International Construction Contracts).

Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση συνάπτει όλο και περισσότερες διεθνείς συμβάσεις για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται, ενώ η εμφάνιση διαφορών στην πορεία είναι κάτι το αναμενόμενο, που ωστόσο θα πρέπει να επιλυθεί γρήγορα και με δίκαιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται η πορεία ενός έργου.

Είναι γι’ αυτό, συνέχισε, που θα πρέπει «οι άνθρωποι μας να είναι γνώστες του αντικειμένου, να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση τέτοιων διαφορών και χαίρομαι που σήμερα βλέπω άτομα από το Τμήμα Δημοσίων Έργων».

«Πρέπει να βρίσκουμε τρόπους γρήγορης επίλυσης των διαφορών, γιατί θέλουμε τα έργα να προχωρούν και να έχουμε αποτελέσματα, γιατί είμαστε μια Κυβέρνηση με προσανατολισμό της να φέρνει αποτελέσματα», είπε ο Υπουργός Μεταφορών, προσθέτοντας πως «θέλουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα να προχωρήσει και θέλουμε να παραδώσουμε έργα, δρόμους, κτίρια στους ανθρώπους μας γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα κομμάτι μιας μεγαλύτερης εικόνας, για να πάμε τη χώρα μας ακόμα πιο μπροστά».

Σημείωσε, ακόμη, ότι το Υπουργείο του βρίσκεται συχνά μπροστά από υποθέσεις επίλυσης διαφορών και προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει με εποικοδομητικό τρόπο, επιτυγχάνοντας μια δίκαιη διευθέτηση.

Καλωσορίζοντας, εξάλλου, τους ξένους σύνεδρους, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους Κύπριους συμμετέχοντες.

Το συνέδριο απασχολούν εξειδικευμένα θέμα που αφορούν κυρίως συμβόλαια τύπου FIDIC, τα οποία χρησιμοποιούνται από αρκετούς ημι-κρατικούς οργανισμούς και το Τμήμα Δημοσίων Έργων καθώς και θέματα που προκύπτουν από τα νέα συμβόλαια ΜΕΔΣΚ.

Θα συζητηθούν επίσης διάφορες πτυχές επίλυσης διαφορών, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης, της διαμεσολάβησης, της διαιτησίας και της αντιδικίας, ενώ θα εξεταστούν νέοι τομείς επίλυσης διαφορών, όπως η μεταφορά ενέργειας και πώς εφαρμόζονται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share