X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου για προβλήματα αρδευτικών τμημάτων, τονίστηκε στην Επιτροπή Γεωργίας

Η ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου για προβλήματα αρδευτικών τμημάτων, τονίστηκε στην Επιτροπή Γεωργίας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αρδευτικά τμήματα και η ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπισή τους, συζητήθηκαν την Τρίτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής,Γιαννάκης Γαβριήλ, είπε πως τη σημερινή συνεδρία απασχόλησαν για πολλοστή φορά τα σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζουν τα αρδευτικά τμήματα, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς δεν έχουν κομίσει οτιδήποτε νεότερο στη συζήτηση, που να δίνει έστω προοπτικές, για τη σύντομη επίλυση αυτών των προβλημάτων».

Ανέφερε πως «το συνολικό ετήσιο κονδύλι των 200 χιλιάδων ευρώ, που αποφάσισε να διαθέσει η κυβέρνηση για την επίλυση προβλημάτων αρδευτικών τμημάτων, που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα, μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο βουνό των προβλημάτων».

Όπως πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή βρίσκονται ενώπιον τεράστιων χρεών εκατομμυρίων προς διάφορες υπηρεσίες, τα οποία πολλά αρδευτικά τμήματα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας «τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν οριζόντια ολόκληρη την ύπαιθρο και αν δεν επιλυθούν δύσκολα μπορούμε να μιλήσουμε για αναζωογόνηση της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών».

Ο κ. Γαβριήλ ανέφερε πως «θα πρέπει επιτέλους να εκπονηθεί ένας συνολικός σχεδιασμός, να ενταχθούν αν χρειάζεται τα αρδευτικά τμήματα κάτω από ένα ενιαίο φορέα» και να δρομολογηθούν λύσεις, που να απαντούν στα προβλήματα.

«Είτε με ουσιαστική στήριξη των αρδευτικών τμημάτων, για να καταστούν βιώσιμα, είτε με ένταξη τους σε κυβερνητικά υδατικά έργα», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share