X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Βουλγαρία έκτη στον κόσμο στη βοήθεια για την Ουκρανία ως ποσοστό...

Η Βουλγαρία έκτη στον κόσμο στη βοήθεια για την Ουκρανία ως ποσοστό ΑΕΠ

Η Βουλγαρία κατατάσσεται έκτη στον κόσμο όσον αφορά τη δέσμευσή της για βοήθεια προς την Ουκρανία ως ποσοστό του ΑΕΠ της, δήλωσε ο υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μιλκόφ σε συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενος πληροφορίες από τον ιστότοπο www.statista.com.

Σύμφωνα με  τον ιστότοπο, η Βουλγαρία δέσμευσε το 0,36% του ΑΕΠ της για βοήθεια προς την Ουκρανία μεταξύ 24 Ιανουαρίου 2022 και 15 Ιανουαρίου 2023, ενώ προηγούνται η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία και οι ΗΠΑ μεταξύ 37 χωρών παγκοσμίως.

«Η Βουλγαρία είναι ορθή όσον αφορά τη  θέση και τη βοήθειά της προς την Ουκρανία. Οι εταίροι μας πάντα μας συγχαίρουν για τη θέση μας και για τη βοήθεια που παρέχουμε», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών και εξέφρασε αντίθεση με τη χρήση τέτοιων θεμάτων για εσωτερική κατανάλωση.

«Λόγω της προεκλογικής περιόδου στις οποίες η Βουλγαρία βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια, πάρα πολλά θέματα εξωτερικής πολιτικής χρησιμοποιούνται για εσωτερική κατανάλωση», σχολίασε ο Μίλκοφ. Υποστήριξε ότι αυτό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της εξωτερικής πολιτικής και είναι ένας παράγοντας που διαβρώνει τις μακροχρόνιες συναινέσεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Νωρίτερα, στα εγκαίνια του διεθνούς συνεδρίου του Sofia Security Forum με θέμα την «Αντιμετώπιση των προκλήσεων στην αρχιτεκτονική κατακερματισμού ασφάλειας: αντιμετώπιση των ρωσικών υβριδικών δραστηριοτήτων», ο κ. Μιλκόφ είπε ότι «παράλληλα με τις επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας, αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση σε διάφορες υβριδικές επιθέσεις που στοχεύουν στην υπονόμευση της ανθεκτικότητας της Βουλγαρίας και συνεπώς των δημοκρατικών μας αξιών και διαδικασιών».

Η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα πλήρες οπλοστάσιο υβριδικών τεχνικών, εργαλειοποίηση προμηθειών ενέργειας και τροφίμων, δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο ελέγχου ευαίσθητων τεχνολογιών, άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση της προπαγάνδας με στόχο την εσωτερική πολιτική αποσταθεροποίηση των κοινωνιών μας – προκαλώντας δυσαρέσκεια και μειώνοντας την αλληλεγγύη με την Ουκρανία, πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share