X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ελάττωση των εκπομπών επιβλαβών αερίων στο συνέδριο "ECORouTs" στην Κρήτη

Η ελάττωση των εκπομπών επιβλαβών αερίων στο συνέδριο “ECORouTs” στην Κρήτη

Με στόχο την ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία και το φυσικό περιβάλλον, πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης το τελικό συνέδριο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Αραδίππου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου αναφέρεται ότ στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου (Κύριος Δικαιούχος), ο Δήμος Πάφου, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Αραδίππου.

Προστίθεται ότι «η σχετική Πράξη ECORouTs υλοποιείται με βασικούς στόχους την ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων (ΝΟ2 και SO2) επιβλαβών τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το φυσικό περιβάλλον και την προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων, οι οποίοι προέρχονται από τις αστικές μεταφορές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου και ανέφερε πως μετά από τρία χρόνια το πρόγραμμα ECORouTs φτάνει στο τέλος του ολοκληρώνοντας τον πρωταρχικό του σκοπό. Με τη συνεργασία και των υπόλοιπων εταίρων το πρόγραμμα συνέβαλε με καθοριστικό τρόπο στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα» είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «μέσω του Προγράμματος ο Δήμος κατόρθωσε να προμηθευτεί δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά από το προσωπικό του Δήμου Αραδίππου για διεκπεραίωση των εργασιών τους, προωθώντας έτσι τη χρήση οχημάτων με μηδενικούς ρύπους τόσο σε δημόσιο, όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share