X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ελλάδα επιθυμεί διάλογο με τη Τουρκία όμως απαιτεί σεβασμό διεθνούς δικαίου,...

Η Ελλάδα επιθυμεί διάλογο με τη Τουρκία όμως απαιτεί σεβασμό διεθνούς δικαίου, είπε η Κ. Σακελλαροπούλου από το Βερολίνο

Το διάλογο με την Τουρκία επιθυμεί η Ελλάδα, όμως απαιτεί πλήρη και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από το Βερολίνο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

H Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα, παρευρέθηκε εχθές βράδυ σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή της η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο, Μάρα Μαρινάκη.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία».

Ειδικότερα ανέφερε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έδειξε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον αναθεωρητισμό και την αναγκαιότητα καταπολέμησης τους.

Και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα που καθημερινά αντιμετωπίζει μια εμπρηστική και αναθεωρητική ρητορική από την Τουρκία, επιθυμεί το διάλογο, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας. Απαιτεί όμως τον πλήρη και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Σήμερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταβαίνει στην Καγκελαρία όπου και θα έχει συνάντηση με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

ΠηγήΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share