X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για τον Οσμάν Καβαλά

Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για τον Οσμάν Καβαλά

Με ανάρτησή του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει έντονα την απόφαση του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης να επιβάλει ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον Οσμάν Καβαλά και ζητεί την άμεση απελευθέρωσή του.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό tweet του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, η απόφαση του τουρκικού Δικαστηρίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία αναφορικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα την απόφαση του 13ου Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, στις 25 Απριλίου, να καταδικάσει τον Οσμάν Καβαλά σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή του», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία. Ο σεβασμός του κράτους δικαίου, των θεμελιωδών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση για τις χώρες που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας», καταλήγει η ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share