X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Eurogate εισάγει το διεθνές πρότυπο ITSSAR στην εκπαίδευση προσωπικού

Η Eurogate εισάγει το διεθνές πρότυπο ITSSAR στην εκπαίδευση προσωπικού

Με στόχο τη διεθνή πιστοποίηση του προσωπικού της στη χρήση μηχανήματος οριζόντιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Straddle Carrier), η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, στο λιμάνι Λεμεσού, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «εκπαίδευσης εκπαιδευτή».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Eurogate Container Terminal Limassol, μέσα από το πρόγραμμα, έξι χειριστές της έτυχαν εκπαίδευσης από διαπιστευμένο Βρετανό εκπαιδευτή και πλέον είναι οι μοναδικοί στην Κύπρο που κατέχουν την πιστοποίηση ITSSAR (Independent Training Standards Scheme and Register) στην εκπαίδευση της χρήσης Straddle Carrier.

Ο ITSSAR, προστίθεται, αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους οργανισμούς παγκοσμίως στην εκπαίδευση χειριστών μηχανημάτων και οι έξι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές της Eurogate, θα αναλάβουν περαιτέρω την εκπαίδευση όλων των χειριστών μηχανημάτων της εταιρείας στη χρήση Straddle Carrier. Απώτερος στόχος είναι η πιστοποίηση όλων ανεξαιρέτως των χειριστών με το καινούριο πρότυπο του ITSSAR, αναβαθμίζοντας έτσι το πρότυπο εκπαίδευσης που είχε αναπτύξει εσωτερικά η εταιρεία, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Σημειώνει δε πως, «παρά τις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η εταιρεία δεν σταμάτησε να επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού της και στην ενίσχυση των συνθηκών ασφάλειας στο λιμάνι».

Υποδεικνύει ακόμη ότι η πιστοποίηση ITSSAR έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά την πιστοποίηση της εταιρείας ως Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα AEOF (Authorized Economic Operator – Full) στην υψηλότερη βαθμίδα του θεσμού «Τελωνειακές Απλουστεύσεις, Ασφάλεια και Προστασία» από το Τμήμα Τελωνείων.

Σε δήλωσή του, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της εταιρείας, Γιώργος Πούρος διαβεβαίωσε πως «η Eurogate θα συνεχίσει να επενδύει στο λιμάνι Λεμεσού, με πρώτιστο μέλημα την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την εδραίωση συνθηκών ασφάλειας στην εργασία, για την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου και της οικονομίας».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share