X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ford θα περικόψει 3.200 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, λέει η συντεχνία...

Η Ford θα περικόψει 3.200 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, λέει η συντεχνία IG Metall, εξαγγέλλοντας κινητοποιήσεις

Σχέδια για περικοπή 3.200 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και μεταφορά ορισμένων θέσεων εργασίας από το τμήμα ανάπτυξης στις ΗΠΑ, κατάρτισε η αυτοκινητοβιομηχανία Ford, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γερμανική συνδικαλιστική οργάνωση IG Metall, εξαγγέλλοντας την πρόθεσή της για κινητοποιήσεις που θα διαταράξει την αυτοκινητοβιομηχανία σε όλη την Ευρώπη εάν προχωρήσουν οι περικοπές.

Η Ford θέλει να καταργήσει 2.500 θέσεις εργασίας στο τμήμα ανάπτυξης προϊόντων και άλλες 700 διοικητικές θέσεις, με τις γερμανικές εγκαταστάσεις της να επηρεάζονται περισσότερο, αναφέρει η IG Metall.

Οι εργαζόμενοι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κολωνία, που απασχολεί περίπου 14.000 άτομα – συμπεριλαμβανομένων 3.800 που εργάζονται σε κέντρο ανάπτυξης της Ford στην περιοχή Merkenich – ενημερώθηκαν τη Δευτέρα για τα σχέδια της εταιρείας.

Η Ford αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, επικαλούμενη ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή, στην οποία ανέφερε ότι η στροφή στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων απαιτούσε διαρθρωτικές αλλαγές, σημειώνοντας ότι δεν θα προβεί σε περισσότερα σχόλια μέχρι να οριστικοποιηθούν τα σχέδια της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πέρσι επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση της παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Κολωνία – το οποίο παράγει επί του παρόντος το Ford Fiesta καθώς και κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων – για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής αγοράς.

Η Ford σχεδιάζει επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη, ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών στη Γερμανία και μια κοινοπραξία κατασκευής κυψελών νικελίου στην Τουρκία ως μέρος ενός μεγάλου ηλεκτρικού οχήματος (EV) στην ήπειρο.

Έχει επίσης συνεργασία με τη Volkswagen για την παραγωγή 1,2 εκατομμυρίου οχημάτων στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε διάστημα έξι ετών.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο προειδοποίησε για «σημαντικές» περικοπές στις θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της στην Ισπανία και στο Saarlouis της Γερμανίας, καθώς η στροφή της στην παραγωγή EV θα απαιτούσε λιγότερες ώρες εργασίας για τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share