X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣH G7 υπόσχεται βοήθεια στην Ουκρανία, θέτοντας σε αναμονή την ένταξη στο...

H G7 υπόσχεται βοήθεια στην Ουκρανία, θέτοντας σε αναμονή την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Οι ηγέτες της ομάδας των επτά πλουσιοτέρων χωρών (G7) υποσχέθηκαν την Τετάρτη να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί για να νικήσει τη Ρωσία, μετά που διέψευσαν τις ελπίδες του Κιέβου για μια γρήγορη πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε πως οι υποσχέσεις των ηγετών της Δύσης ισοδυναμούν με μια “σημαντική νίκη ασφάλειας” την οποία μπορεί να πάρει πίσω στο Κίεβο, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Δεν απέκρυψε, ωστόσο, το γεγονός πως θα προτιμούσε όπως η Ατλαντική Συμμαχία, που αριθμεί 31 μέλη, συμφωνήσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν επιτευχθεί νίκη επί της ρωσικής εισβολής και αποκατασταθεί η ειρήνη

“Η καλύτερη εγγύηση για την Ουκρανία είναι να βρίσκεται στο ΝΑΤΟ”, είπε ο Ζελένσκι, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όταν ο πόλεμος τερματιστεί η Ουκρανία θα γίνει δεκτή, σημειώνοντας ωστόσο πως οι δεσμεύσεις της G7 πρέπει να ιδωθούν “όχι ως αντικατάσταση του ΝΑΤΟ, αλλά ως εγγυήσεις ασφάλειας, καθώς προχωρούμε προς την ενσωμάτωση”.

Την Τρίτη, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στη Συμμαχία εφόσον εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, και Αμερικανοί και Γερμανοί επίσημη ξεκαθάρισαν στο Βίλνιους πως αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις για προστασία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

“Καμία χώρα δεν εξαιρείται από αυτά”, δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Το σχέδιο της G7 προβλέπει ένα παλίσιο υπό το οποίο τα κράτη θα καταλήξουν σε διμερείς συμφωνίες με το Κίεβο για τα όπλα που θα δώσουν και την αντίδρασή τους εάν η Ρωσία επεκτείνει τις επιχειρήσεις της.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share