X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ιταλία προστατεύει τους εργαζόμενους από την "απειλή" της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ιταλία προστατεύει τους εργαζόμενους από την “απειλή” της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ιταλία διέθεσε τη Δευτέρα 30 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση των δεξιοτήτων των ανέργων καθώς και εκείνων των εργαζομένων των οποίων οι θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να κινδυνεύουν περισσότερο από την πρόοδο του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με το Fondo per la Repubblica Digitale (FRD), που ιδρύθηκε το 2021 από την κυβέρνηση της Ρώμης για να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των Ιταλών, το 54% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών δεν έχει βασικές ψηφιακές δεξιότητες, σε σύγκριση με το 46% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη. Ενωση.

Η χρηματοδότηση για τη βελτίωση της εκπαίδευσης θα διατεθεί με δύο τρόπους, είπε η FRD.

Από το σύνολο, 10 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση των δεξιοτήτων όσων οι θέσεις εργασίας διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αντικατάστασης λόγω αυτοματισμών και τεχνολογικών καινοτομιών.

Τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για να βοηθηθούν άνεργοι και οικονομικά ανενεργοί άνθρωποι να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες που θα βελτιώσουν τις πιθανότητές τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, ανέφερε η FRD.

Ένα ευρύ φάσμα θέσεων εργασίας θα μπορούσε να απειληθεί από την αυτοματοποίηση, είπε η FRD, επικαλούμενη τομείς όπως οι μεταφορές και τα logistics, η υποστήριξη και διοίκηση γραφείων, η παραγωγή, οι υπηρεσίες και ο τομέας λιανικής.

Η αυξανόμενη εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του αυτοματισμού και η ταχεία ανάπτυξη εργαλείων όπως το ChatGPT έχουν προσελκύσει την προσοχή νομοθετών και ρυθμιστικών αρχών σε πολλές χώρες.

Πολλοί ειδικοί λένε ότι χρειάζονται νέοι κανονισμοί για να διέπουν την τεχνητή νοημοσύνη λόγω των πιθανών επιπτώσεών της στην εθνική ασφάλεια και εκπαίδευση, καθώς και στις θέσεις εργασίας.

Το chatbot ChatGPT δεν ήταν διαθέσιμο στην Ιταλία για περίπου τέσσερις εβδομάδες έως ότου ο κατασκευαστής του OpenAI αντιμετώπισε ζητήματα που έθεσε η αρχή προστασίας δεδομένων της Ιταλίας στα τέλη Απριλίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share