X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Κίνα καταδικάζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ για "παραβιάσεις δικαιωμάτων" στο Θιβέτ

Η Κίνα καταδικάζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ για “παραβιάσεις δικαιωμάτων” στο Θιβέτ

Παράνομες χαρακτηρίζει το Πεκίνο τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε δύο Κινέζους αξιωματούχους, με την αιτιολογία της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ.

Το Υπ. Εξωτερικών της Κίνας σημειώνει ότι η απόφαση αυτή «πλήττει σοβαρά» τις Σινο-Αμερικανικές σχέσεις.

Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον επικεφαλής κατά την περίοδο 2016-2021 του κυβερνόντος Κομμουνιστικού Κόμματος στο Θιβέτ, Wu Yingjie, και στον ανώτερο αξιωματούχο ασφαλείας στην περιοχή, Zhang Hongbo. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπ. Εξωτερικών της Κίνας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η ενέργεια αυτή συνιστά σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και παραβίαση βασικών αρχών των διεθνών σχέσεων. Κάλεσε, δε, τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις κυρώσεις.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν κυρώσεις σε άλλες χώρες με κάθε ευκαιρία και δεν έχουν ανακηρυχθεί σε παγκόσμια αστυνομία», πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κινεζικού Yπουργείου. Σημειώνεται ότι η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες ότι εφαρμόζει αυστηρές πολιτικές για καταπνίξει τις εθνοτικές διαφωνίες και να ελέγξει τις θρησκευτικές δραστηριότητες στο Θιβέτ.

Εξάλλου, κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος του Yπουργείου και σε σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη στην Κίνα, σύμφωνα με το οποίο η χώρα είναι «γεμάτη ψέματα και προκατάληψη», προτρέποντας τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να συκοφαντούν την Κίνα, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και να υπονομεύουν τη σταθερότητά της».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share