X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ κυκλική οικονομία λύση στην πλαστική ρύπανση, λέει η Σουηδική Προεδρία ΕΕ

Η κυκλική οικονομία λύση στην πλαστική ρύπανση, λέει η Σουηδική Προεδρία ΕΕ

Επιτακτική είναι η ανάγκη για μετάβαση στην κυκλική οικονομία για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και το τεράστιο πρόβλημα με τα πλαστικά, αναφέρει έγγραφο εργασίας της σουηδικής προεδρίας που θα συζητηθεί σε γεύμα εργασίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη στις 19 Απριλίου.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο τρόπος με τον οποίο παράγονται, χρησιμοποιούνται και απορρίπτονται σήμερα τα πλαστικά έχει ως αποτέλεσμα βλάβες στο περιβάλλον και κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Το 2019, τα πλαστικά παρήγαγαν το 3,4 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών και σήμερα μόνο το 10 τοις εκατό των πλαστικών απορριμμάτων ανακυκλώνεται, λέει το έγγραφο που τονίζει ότι ο τερματισμός της πλαστικής ρύπανσης επιτυγχάνεται μόνο με την κυκλική οικονομία.

Επισημαίνεται ότι στην επικείμενη διάσκεψη στο Παρίσι για το νέο νομικά δεσμευτικό μέσο για τον τερματισμό της πλαστικής ρύπανσης, η ΕΕ πρέπει να επιδείξει ηγετικό ρόλο και να αδράξει την ευκαιρία για να αναπτύξει τρόπους που οδηγούν στην αλλαγή και στην καινοτομία καθώς και στη δημιουργία κινήτρων.

Στο έγγραφο αναφέρονται διάφοροι τρόποι όπως ανάπτυξη αγορών ανακυκλωμένων πλαστικών συνδυάζοντας πολιτικές ώθησης και έλξης, ενίσχυση της καινοτομίας για έναν πιο κυκλικό κύκλο ζωής πλαστικών και ενίσχυση των δημόσιων πολιτικών σε κάθε χώρα-μέλος αλλά και ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.

Η σουηδική προεδρία θεωρεί ότι το μέσο για αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να προάγει την κινητοποίηση από όλες τις πηγές, συμπεριλαμβανομένης της εγχώριας, διεθνούς, δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share