X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Μαριούπολη έχει καταστραφεί κατά 90%, λέει ο Δήμαρχος της πόλης

Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί κατά 90%, λέει ο Δήμαρχος της πόλης

Η πολιορκούμενη πόλη λιμάνι Μαριούπολη στη νοτιοανατολική Ουκρανία έχει καταστραφεί σε ποσοστό «90%» και το «40% των υποδομών της έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχός της, Βαντίμ Μποϊτσένκο.

«Η δυσάρεστη είδηση είναι ότι το 90% των υποδομών της πόλης έχει πληγεί και το 40% μεταξύ αυτών έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι «σχεδόν 130.000 κάτοικοι» παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί.

Την ίδια ώρα, η Αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ, δήλωσε ότι 100 Τούρκοι πολίτες περιμένουν ακόμη την επιχείρηση απομάκρυνσής τους από τη Μαριούπολη.

Λεωφορεία που προορίζονταν να απομακρύνουν πολίτες από τη Μαριούπολη δεν κατέστη δυνατό να φθάσουν στην πολιορκούμενη πόλη λιμάνι σήμερα, δήλωσε η Αντιπρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), Τζέισον Στρατσιούζο, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατηγορία αυτή.

Νωρίτερα σήμερα ο Στρατσιούζο είχε ανακοινώσει ότι «εξαιτίας των συνθηκών ασφαλείας, η ομάδα της ΔΕΕΣ δεν κατάφερε φθάσει στη Μαριούπολη».

Επανειλημμένες προσπάθειες για να οργανωθούν επιχειρήσεις μαζικής απομάκρυνσης των πολιτών έχουν αποτύχει, με τις δύο πλευρές να ρίχνουν την ευθύνη η μια στην άλλη.

Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί έπειτα από πολιορκία ενός και πλέον μήνα του ρωσικού στρατού που την σφυροκοπά, αφήνοντας τον πληθυσμό μόνο του, κάτω από φρικτές συνθήκες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share