X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ μάχη της Ουκρανίας μάς αφορά, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά την...

Η μάχη της Ουκρανίας μάς αφορά, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά την ομιλία Ζελένσκι

«Η μάχη της Ουκρανίας μάς αφορά», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, μετά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως είπε, «ο δεσποτισμός που καταπατά γειτονικά εδάφη και ο αναθεωρητισμός που καταργεί σύνορα. πρέπει να ηττηθούν στα σύνορα της Ουκρανίας», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

Χαρακτηρίζοντας την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων ως ιστορική, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα το ελληνικό Κοινοβούλιο «φιλοξένησε τον ηγέτη ενός λαού που μάχεται για την πατρίδα του».

Οι Ουκρανοί είναι «πολιορκημένοι, αλλά ελεύθεροι», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συνηχώντας τις αναφορές του Προέδρου Ζελένσκι στην ελληνική επανάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για θαρραλέα αντίσταση των Ουκρανών απέναντι στην παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων τους.

«Ακούσαμε τη συγκινητική του έκκληση για συνδρομή και υποστήριξη. Στην οποία ανταποκρινόμαστε. Σήμερα στη σκοτεινιά, αλλά και αύριο στην ξαστεριά. Όταν θα είμαστε παρόντες στην ανοικοδόμηση της μαρτυρικής Μαριούπολης. Όχι μόνο γιατί η προστασία της εκεί ομογένειας αποτελεί εθνικό καθήκον. Αλλά και γιατί η μάχη της Ουκρανίας μάς αφορά», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο ελληνισμός, άλλωστε, ξέρει καλά από επιθέσεις και απειλές, ζώντας από καιρό τον ακρωτηριασμό της Κύπρου. Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να μην αντισταθεί στο μακελειό στην Ουκρανία, που δεν το επέλεξε ο πολιτισμένος κόσμος. Απέναντι στο οποίο, όμως, επιλέγει να αμυνθεί. Και το κάνει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει ενωμένη τις συνέπειες του πολέμου στις οικονομίες και τις κοινωνίες της. «Τα αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν να τιμωρηθούν. Και το Διεθνές Δίκαιο να ξαναγίνει η πυξίδα της πορείας της. Σε αυτόν το δρόμο βαδίζει η Ελλάδα. Πιστή στην Ιστορία και τις αρχές της και συνεπής προς τους συμμάχους της», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Απέναντι στο αίμα και στην αυθαιρεσία κάθε δισταγμός είναι ένοχος. Ελευθερία και Δημοκρατία είναι η δική μας απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση. Χαιρετίζουμε, λοιπόν, τους Ουκρανούς με τους στίχους του εθνικού τους ποιητή Ταράς Σεβτσένκο: “Και εσάς, μεγαλόψυχοι ήρωες, ο Θεός δεν σας ξεχνά. Συνεχίστε να αγωνίζεστε”», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share