X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ μεταρρύθμιση της Παγκόσμιας Τράπεζας θα οδηγήσει σε αύξηση δανεισμού κατά $50...

Η μεταρρύθμιση της Παγκόσμιας Τράπεζας θα οδηγήσει σε αύξηση δανεισμού κατά $50 δισεκατομμυρίων λέει η Γέλεν

Η εν εξελίξει μεταρρύθμιση της Παγκόσμιας Τράπεζας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του δανεισμού κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αμερικανή Υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν μερικές μέρες πριν τις Εαρινές Συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου αναμένονται σημαντικές αλλαγές.

Κεντρικοί Τραπεζίτες, Υπουργοί Οικονομικών και άλλοι αξιωματούχοι από πέραν των 180 χωρών αναμένονται να συγκεντρωθούν στην αμερικανική πρωτεύουσα για της εαρινές συναντήσεις την ερχόμενη βδομάδα.

Σημαντικό θέμα των συζητήσεων είναι η εξέλιξη της Παγκόσμιας Τράπεζας εν μέσω της ώθησης για αναδιάρθρωση της τράπεζας, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Αναμένω να υπάρχει μια επικαιροποίηση της αποστολής της τράπεζας και να προστεθεί η ανθεκτικότητα κατά της κλιματικής αλλαγής, των πανδημιών, των συγκρούσεων και της ευπάθειας στους βασικούς της στόχους», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Γέλεν σε συνέντευξη στο AFP.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη να αναγνωριστεί ότι οι αλλαγές αυτές δεν είναι ξεχωριστές ή αντικρουόμενες αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Δεύτερον, είπε, θα υπάρξει ανακοίνωση ότι η τράπεζα επεκτείνει την χρηματοπιστωτική ικανότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτούς τους στόχους και υιοθέτηση αλλαγών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόσθετη ικανότητα δανειοδότησης $50 δισ την επόμενη δεκαετία.

Η κίνηση αυτή θα αποτελούσε μια σημαντική αύξηση των πόρων της Παγκόσμιας Τράπεζας, σηματοδοτώντας αύξηση 20% στο ύψους βιώσιμου δανεισμού από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, του δανειστικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας για χώρες μετρίου εισοδήματος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share