X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Ανάπτυξη και οι Επενδύσεις θα συζητηθούν σε...

Η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Ανάπτυξη και οι Επενδύσεις θα συζητηθούν σε επιχειρηματικό φόρουμ, που συνδιοργανώνουν το ΕΒΕΑ και το ΕΒΕΠ

Η ναυτιλία, ο τουρισμός, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις θα συζητηθούν σε επιχειρηματικό φόρουμ που συνδιοργανώνουν στις 12 Μαϊου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΑ αναφέρεται ότι «οι τελευταίες εξελίξεις ανά το παγκόσμιο  έχουν σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την παγκόσμια οικονομία. Τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η οικονομία και η ανάπτυξη και επενδύσεις έχουν διαφοροποιηθεί ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέες ρυθμίσεις και κυρίως σύγχρονες στρατηγικές».

Προστίθεται ότι «πολιτικές που εφαρμόζονταν μέχρι χθες δεν μπορούν πλέον να υποστηρίξουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Η κρίση στην Ευρώπη και νωρίτερα η πανδημία,  η κάθε μία έχοντας προκαλέσει τον δικό της οικονομικό αντίκτυπο, σε συνδυασμό με την ασύλληπτη ταχύτητα ψηφιοποίησης, ανέδειξαν ζητήματα που υπέβοσκαν».

Σημειώνεται ότι «τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες στους συγκεκριμένους τομείς θα συζητήσουν αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από την Ελλάδα και την Κύπρο, στο «Famagusta Business Forum», που συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά το EBEA και το ΕΒΕΠ, αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους όσοι συνέβαλαν στην συνέχιση και ενδυνάμωση των δύο Επιμελητηρίων.

Το Forum θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στο Event Center, Ayia Napa Marina».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συνεχίζει η ανακοίνωση «που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 50ης επετείου της αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων, θα παρουσιαστούν και οι προοπτικές ανάπτυξης της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Το Forum θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στο Event Center, Ayia Napa Marina. Το πρόγραμμα θα περιέχει συζητήσεις για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων οικονομία, επενδύσεις και ανάπτυξη.Για το θέμα οικονομία θα αναλυθούν οι επιπτώσεις στις εθνικές οικονομίες από παγκόσμιες κρίσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης πληθωρισμού και αύξησης ρυθμών ανάπτυξης. Σε ειδική ενότητα με θέμα τις Επενδύσεις και Ανάπτυξη ομιλητές θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τις «επενδυτικές ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο στην εποχή των κρίσεων».

Αθήνα και Λευκωσία, προστίθεται στην ανακοίνωση «έχουν να κερδίσουν πολλά από μια στενότερη σχέση στη βιομηχανία της ναυτιλίας, θέμα που επίσης θα απασχολήσει το forum. Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζήτηση με τίτλο «Η Μεσόγειος ως κόμβος γαλάζιας ανάπτυξης και ο ρόλος Ελλάδας και Κύπρου».

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου «θα αναλυθεί επίσης διεξοδικά η επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για αλλαγή πορείας στο τουριστικό προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κρίσεις της νέας εποχής έχουν αφήσει το σημάδι τους στον τουρισμό. Επίσης θα αναλυθούν οι επιπτώσεις στις εθνικές οικονομίες από παγκόσμιες κρίσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης πληθωρισμού και αύξησης ρυθμών ανάπτυξης, ενώ ομιλητές θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο στην εποχή των κρίσεων».

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπογραφεί πρωτόκολλο για διδυμοποίηση του Δήμου Αμμοχώστου και του Δήμου Πειραιώς από τους Δημάρχους των δύο Δήμων».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share