X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣH ΟΠΟΚ καλεί τον Πρόεδρο να επέμβει για το ξενοδοχείο σε χώρο...

H ΟΠΟΚ καλεί τον Πρόεδρο να επέμβει για το ξενοδοχείο σε χώρο με αρχαιότητες

Η ΟΠΟΚ (Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου) καλεί την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να ευαισθητοποιηθούν και να άρουν την πολεοδομική άδεια για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στη Γεροσκήπου, σε περιοχή η οποία είχε αφαιρεθεί το 2017 από τον κατάλογο Αρχαίων Μνημείων Β΄.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΠΟΚ σημειώνει ότι η ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης είναι απαραίτητη για την προστασία της αρχαιολογικής πολιτιστικής κληρονομιάς και θα στείλει το μήνυμα ότι «οι αδιαφανείς διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν και η προνομιακή μεταχείριση υπέρ των όποιων οικονομικών συμφερόντων δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές».

Σημειώνει, δε, ότι «η πρόσφατη απόφαση του Τμήματος Πολεοδομίας για έκδοση στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου άδειας ανέγερσης πολυώροφου ξενοδοχείου στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου» είναι «έγκλημα σε βάρος της αρχαιολογικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς, που είχε μεθοδεύσει από το 2017 η προηγούμενη διακυβέρνηση (Ν. Αναστασιάδη), όταν είχε αφαιρέσει από τον κατάλογο Αρχαίων Μνημείων Β’ το συγκεκριμένο τεμάχιο, ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και ολοκληρώνεται από την παρούσα διακυβέρνηση με τη σχετική απόφαση».

Η ΟΠΟΚ καταλήγει ότι θα στηρίξει τις Τοπικές Αρχές και άλλους οργανωμένους φορείς της Πάφου, που αντιτίθενται στην έκδοση της σχετικής άδειας και ζητά οι ανασκαφές στο χώρο να συνεχίσουν χωρίς τα όποια εμπόδια.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share