X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ουκρανία θα έχει αρκετό ψωμί για το 2022, όμως οι εξαγωγές...

Η Ουκρανία θα έχει αρκετό ψωμί για το 2022, όμως οι εξαγωγές σιτηρών έχουν επηρεαστεί

Οι χειμερινές σοδειές σιταριού στην Ουκρανία είναι σε καλή κατάσταση και η χώρα θα έχει αρκετό ψωμί για φέτος, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Γεωργίας Taras Dzoba, αργά τη Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ουκρανία είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες παραγωγούς και εξαγωγείς δημητριακών και οι Ουκρανοί αναλυτές έχουν πει ότι η σοδειά του 2022 θα πέσει κατακόρυφα εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που προκάλεσε μείωση στην έκταση που έχει σπαρθεί.

«Όσον αφορά τις σοδειές -οι χειμερινές σοδειές είναι όντος σε καλή κατάσταση σε όλη τη χώρα. Και, παρ` όλες τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες πρέπει να διεξάγεται η εργασία στα χωράφια, η Ουκρανία θα έχει ψωμί», ανακοίνωσε ο Dzoba.

«Φυσικά, οι δυνατότητες εξαγωγής έχουν υπονομευτεί σημαντικά από αυτό τον πόλεμο, ο οποίος έχει οδηγήσει σε ψηλότερες τιμές», πρόσθεσε.

Το APK, που συμβουλεύει για ζητήματα γεωργίας, είπε αυτή τη βδομάδα ότι η έκταση που έχει σπαρθεί με τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες σιτηρών της Ουκρανίας το 2022 θα μπορούσε να μειωθεί κατά 39% σε 4,7 εκατομμύρια εκτάρια λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας

Η χώρα, η οποία συγκέντρωσε ρεκόρ 86 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών το 2021, έσπειρε 7,7 εκατομμύρια εκτάρια εαρινών σιτηρών πέρυσι.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα πρέπει να σπείρει όσο το δυνατόν περισσότερες καλλιέργειες αυτή την άνοιξη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share