X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ρωσία αντιμετωπίζει οικονομική αναταραχή, σε δύο χρόνια θα επιστρέψει στον στόχο...

Η Ρωσία αντιμετωπίζει οικονομική αναταραχή, σε δύο χρόνια θα επιστρέψει στον στόχο του πληθωρισμού, λέει η ΚΤ της χώρας

Η οικονομία της Ρωσίας δεν μπορεί να επιβιώσει επ’ αόριστον με τα χρηματοοικονομικά της αποθέματα και θα πρέπει να μεταμορφωθεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων, δήλωσε τη Δευτέρα η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Στην πιο σημαντική ομιλία της, σύμφωνα με το Reuters, από τότε που η Ρωσία έστειλε τις δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η κ. Ναμπιουλίνα είπε ότι θα χρειαστεί μέχρι το 2024 για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 4%.

“Η περίοδος που η οικονομία μπορεί να ζήσει με αποθέματα είναι πεπερασμένη. Και ήδη στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο θα εισέλθουμε σε μια περίοδο διαρθρωτικού μετασχηματισμού και αναζήτησης νέων επιχειρηματικών μοντέλων”, είπε.

Οι κυρώσεις είχαν επηρεάσει κυρίως τη χρηματοπιστωτική αγορά, «αλλά τώρα θα αρχίσουν να επηρεάζουν όλο και περισσότερο την οικονομία», είπε. «Τα κύρια προβλήματα θα συνδέονται με περιορισμούς στις εισαγωγές και τις μεταφορές και εφοδιασμό του εξωτερικού εμπορίου και στο μέλλον με περιορισμούς στις εξαγωγές».

Είπε ότι οι ρωσικές εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν.

«Οι Ρώσοι κατασκευαστές θα πρέπει να αναζητήσουν νέους συνεργάτες, logistics ή να στραφούν στην παραγωγή προϊόντων προηγούμενων γενεών», είπε. Οι εξαγωγείς θα πρέπει να αναζητήσουν νέους εταίρους και υλικοτεχνικές ρυθμίσεις και «όλα αυτά θα χρειαστούν χρόνο», είπε η κ. Ναμπιουλίνα, η οποία περιέγραψε διάφορα μέτρα για να βοηθήσει την οικονομία να προσαρμοστεί.

Η Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει πιο ευέλικτη την πώληση εσόδων από συνάλλαγμα από εξαγωγείς, είπε, ενώ δοκιμάζει επίσης την έκδοση ψηφιακών ρουβλίων για να επιτρέψει στους Ρώσους να πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ ψηφιακών πορτοφολιών.

Οι πιλοτικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτό το έργο σχεδιάστηκαν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είπε.

Επιπλέον, η Ρωσία σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για το μπλοκάρισμα χρυσού, συναλλάγματος και περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε Ρώσους κατοίκους, δήλωσε τη Δευτέρα η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να εξεταστεί επίπονα και να δικαιολογηθεί νομικά, αναφέρει το Reuters.

Οι ξένες κυρώσεις έχουν παγώσει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περίπου 640 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε η Ρωσία στα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος όταν ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share