X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ρωσία δεν θα μπορούσε να ανέμενε ότι η Κύπρος θα αποτελούσε...

Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να ανέμενε ότι η Κύπρος θα αποτελούσε το στίγμα της Ευρώπης, δηλώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να ανέμενε ότι η Κύπρος θα αποτελούσε το στίγμα της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών ότι οι Κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας μεταμορφώθηκαν.

Στο περιθώριο επίσκεψης του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το πρόβλημα είναι να γίνεται μια αυτοκριτική γιατί ενδεχόμενα κάποια κράτη, κάποιες Ενώσεις κρατών όπως η ΕΕ πήρε τα μέτρα. Όμως, την ίδια ώρα ήθελα να επισημάνω ότι την ώρα που η φιλική κατά τα άλλα χώρα Ρωσία, μας υποχρέωσε να ακολουθήσουμε τις συλλογικές αποφάσεις της ΕΕ, δεν μπορεί να ανέμενε ότι θα μπορούσε να είμαστε το στίγμα της Ευρώπης, δηλαδή οι διαφωνούντες με τα μέτρα που καθολικά αποφασίζονται».

Συνεπώς, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «θέλω να διατηρήσω ένα, τη φιλική σχέση που είχαμε με τη Ρωσία και την ευγνωμοσύνη βεβαίως για τη διαχρονική στάση που τήρησε και τηρεί η Ρωσία όσον αφορά το Κυπριακό και την κατανόηση από πλευράς Ρωσίας ότι δεν υπάρχουν επιλογές όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share