X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων από τον Invest Cyprus στο Συνέδριο Economist

Η στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων από τον Invest Cyprus στο Συνέδριο Economist

Τη στρατηγική του Invest Cyprus για προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο, παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Σπύρος Βασιλείου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, μιλώντας στο Συνέδριο του Economist με θέμα «The investment climate in the Eastern Mediterranean – Is Cyprus the rising star?», ο κ. Βασιλείου ανέπτυξε τους τρεις πυλώνες στους οποίους δίνει σημασία η Κύπρος, προκειμένου να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Αναφέρθηκε, πρώτον, στην προσέλκυση διεθνών εταιρειών και εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, δεύτερον στις ξένες επενδύσεις σε τομείς προτεραιότητας για την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης και τρίτον, στις ρυθμιζόμενες εταιρείες στον χρηματοοικονομικό τομέα, κυρίως επενδυτικά ταμεία.

Αφού παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, τόνισε ότι ο Invest Cyprus φιλοδοξεί να συνεισφέρει στο «Όραμα 2023» το οποίο προσβλέπει σε μία Κύπρο πρότυπο για να ζει, να εργάζεται και να επιχειρεί κάποιος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελούν στρατηγικό προορισμό για την Κύπρο και ο Invest Cyprus αποδίδει τεράστια σημασία στην αγορά των ΗΠΑ», αναφέρει ο Invest Cyprus στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι στην εκδήλωση, που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, επενδυτών και άλλοι παράγοντες του οικονομικού κόσμου, παρευρέθηκε και ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share