X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Χεζμπολάχ στηρίζει τους Παλαιστινίους διαδηλωτές στο Αλ-Άκσα

Η Χεζμπολάχ στηρίζει τους Παλαιστινίους διαδηλωτές στο Αλ-Άκσα

Η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ καταδικάζει «τις ισραηλινές επιδρομές στο Τέμενος Αλ-Άκσα», προσθέτοντας ότι «στηρίζει πλήρως την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι, η οργάνωση χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις της ισραηλινής αστυνομίας στο Τέμενος Αλ-Άκσα ως «πράξεις ξεκάθαρης επιθετικότητας κατά της αγιότητας του προσκυνήματος», τονίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες «προσβάλλουν Μουσουλμάνους και Χριστιανούς, αλλά και όλο τον ελεύθερο κόσμο».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις συνιστούν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις χώρες και όλες τις κυβερνήσεις, που προτρέπουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο εξομάλυνση των σχέσεων της διεθνούς κοινότητας με την Σιωνιστική οντότητα». «Η Χεζμπολάχ στηρίζει κάθε πράξη αντίστασης του παλαιστινιακού λαού στην προσπάθειά του να προστατευθούν οι προσκυνητές και να εξουδετερώσουν την ισραηλινή επιθετικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της οργάνωσης Χεζμπολάχ που αφορά στην διένεξη Ισραήλ-Παλαιστινίων αφότου υπεγράφη η διμερής συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου περί της αμοιβαίας οριοθέτησης των ΑΟΖ τους τον περασμένο Οκτώβριο, συμφωνία που επετεύχθη ως αποτέλεσμα εντατικής αμερικανικής διπλωματικής διαμεσολάβησης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share