X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣH ΥΠΕΞ Λιβύης επιχείρησε να μου επιβάλει συνάντηση μαζί της, είπε ο...

H ΥΠΕΞ Λιβύης επιχείρησε να μου επιβάλει συνάντηση μαζί της, είπε ο Νίκος Δένδιας

Το διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, σχολίασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τις πρώτες του δηλώσεις για το συμβάν, σε δημοσιογράφους, στη Βεγγάζη, όπου βρίσκεται.

«Η σημερινή επίσκεψη στη Λιβύη, όπως ήταν προγραμματισμένο, ξεκίνησε από την Τρίπολη, όπου ήταν προγραμματισμένο να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Μένφι. Όμως, η Υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η κ. Μάνγκους, προσπάθησε να μου επιβάλει, με την παρουσία της στο αεροδρόμιο, να συναντηθώ μαζί της, με αποτέλεσμα να διακόψω την επίσκεψη στην Τρίπολη, να πετάξουμε στη Βεγγάζη, όπου ακολουθήθηκε το πρόγραμμα», ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών για το συμβάν.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε, εν συνεχεία, με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού «επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και για την παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη».

Επιπλέον, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Χαλίφα Χαφτάρ βρέθηκαν η ανάγκη σταθεροποίησης της Λιβύης και η προώθηση ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα συζητήσει με τη Λιβύη το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί «με τη νόμιμη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές». «Με εκείνη την κυβέρνηση η Ελλάδα πράγματι θα ξεκινήσει συνομιλίες και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε και σχετικά γρήγορα γιατί το θέμα είναι μάλλον εύκολο, μάλλον καθαρό», πρόσθεσε.

«Από εκεί και πέρα, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης έχει μία υποχρέωση, να συνεργαστεί απόλυτα, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε γρήγορες εκλογές. Αυτό το οποίο είναι στενάχωρο όμως είναι ότι δεν το πράττει», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share