X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗμερίδα στην Αγία Νάπα για εργοδότηση Ουκρανών προσφύγων, από Υφυπουργείο Τουρισμού

Ημερίδα στην Αγία Νάπα για εργοδότηση Ουκρανών προσφύγων, από Υφυπουργείο Τουρισμού

Ημερίδα για εργοδότηση Ουκρανών προσφύγων στην τουριστική βιομηχανία διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού στην Αγία Νάπα σε συνεργασία με τον Δήμο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η ημερίδα που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου, από το Υφυπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Νάπας, είχε στόχο την εργοδότηση των Ουκρανών προσφύγων που διαμένουν προσωρινά στην Κύπρο με το καθεστώς προστασίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Σκοπός της ημερίδας ήταν να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στην τουριστική βιομηχανία», προστίθεται.

Στην ημερίδα συμμετείχαν «συνολικά 41 εργοδότες από όλη την Κύπρο που ασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία π.χ. ξενοδοχεία, εστιατόρια, οι οποίοι έχουν 700 κενές θέσεις εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν παρουσιάσεις από διάφορους εργοδότες, ενώ οι Ουκρανοί πρόσφυγες είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους εργοδότες, με τους οποίους συζήτησαν τις ευκαιρίες εργοδότησής τους στην τουριστική βιομηχανία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «αρμόδιος λειτουργός του Υφυπουργείου Τουρισμού ανέφερε ότι το Υφυπουργείο θα μελετήσει το ενδεχόμενο για επιπρόσθετες ημερίδες έτσι ώστε να βοηθήσει στην κάλυψη των κενών θέσεων που παρατηρούνται στην τουριστική βιομηχανία».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share