X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματική προέλευση του κορονοϊού –...

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματική προέλευση του κορονοϊού – Τι δείχνει νέα έκθεση

Ενδέχεται να μην καταφέρουμε ποτέ να εντοπίσουμε την προέλευση του κορoνοϊού αναφέρουν δημοσιεύματα επικαλούμενα νέα διαρροή από το γραφείο της Αμερικανικής Διεύθυνσης Εθνικών Υπηρεσιών.

Το έγγραφο καταλήγει πως τόσο η πρόλευση από τα ζώα, όσο και η διαφυγή του από εργαστήριο είναι πιθανές εκδοχές.

Το μόνο που φαίνεται να έχει αποκλειστεί είναι πως ο ιός παρασκευάστηκε στο εργαστήριο με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο.

Ο SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξελίσσεται.

Η εξελικτική τροχιά του SARS-CoV-2 υπονομεύει περαιτέρω τους ισχυρισμούς ότι ο ιός είναι προφανώς τεχνητός και έχει σχεδιαστεί για μετάδοση από τον άνθρωπο.

Στις αρχές της πανδημίας, μια μετάλλαξη που ονομάζεται D614G επικράτησε και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας ότι ο ιός προσαρμόστηκε στον ξενιστή του από την αρχή. Έκτοτε, οι μεταλλάξεις στην περιοχή της πρωτεΐνης ακίδας που δεσμεύει το ACE-2, καθώς και κοντά στη θέση διάσπασης της φουρίνης, δείχνουν συνεχή προσαρμογή και αυξημένη μεταδοτικότητα.

Γνώριζαν οι επιστήμονες για τους κορονοϊούς από μελέτες σε νυχτερίδες και άλλα ​​ζώα. Πόσοι όμως είναι εκεί και πού είναι; Μπορούν να μας μολύνουν; Πώς θα μπορούσαν να συγκριθούν με τον αρχικό SARS-CoV, ο οποίος προκάλεσε παγκόσμια επιδημία το 2003;

Φαίνεται σαν τραγική ειρωνεία να ξεκίνησε η πανδημία από την κινεζική πόλη Γουχάν, η οποία διαθέτει ένα από τα κορυφαία ερευνητικά εργαστήρια για τον κορονοϊό στον κόσμο, και αυτό πυροδοτεί συνεχή αναπάντητα ερωτήματα.

Η Γουχάν και το εργαστήριο της δεν είναι «αρκετά ύποπτα»

Εκτός όμως από το ερευνητικό κέντρο για τον κορονοϊό, η Γουχάν είναι μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου βρίσκεται ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών που συνδέεται με κάθε άλλο μέρος της Κίνας, καθώς και αγορές άγριας ζωής που παρέχονται από αγροκτήματα σε όλη τη χώρα. Η παρουσία του εργαστηρίου στην πόλη όπου εμφανίστηκε η πανδημία απλά δεν είναι αρκετά ύποπτη από μόνη της.

Κατά μια ακόμη τραγική ειρωνεία, ερευνητές υπενθυμίζουν ότι η «εκπληκτικά γρήγορη ανάπτυξη των εμβολίων που μπορούν να ανατρέψουν την πανδημία εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από έρευνα που διεξάγεται σε εργαστήρια όπως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Γιατί πολλοί επιστήμονες θεωρούν απίθανη τη θεωρία «διαρροής» από εργαστήριο

Τον Μάρτιο του 2020, μια ομάδα διάσημων ιολόγων ανέλυσε την αλληλουχία του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 και υποστήριξαν ότι «χύθηκε» από τη φυσική του δεξαμενή (νυχτερίδες) σε μια νέα (τους ανθρώπους).

Συχνά ένας ιός φτάνει σε ένα εξελικτικό αδιέξοδο εάν δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον νέο ξενιστή αρκετά γρήγορα ώστε να μεταδοθεί ξανά.

O λόγος που έχουμε εμβόλια

Ο ιός μπορεί να είναι αγνώστου προέλευσης αλλά ο τρόπος με τον οποίο μας μολύνει δεν είναι καθόλου μοναδικός. Οι έρευνες δεκαετιών για τους κορονοϊούς με κορύφωση την πανδημία του 2003 και οδηγό τον αρχικό SARS-CoV , είναι ο λόγος που έχουμε εμβόλια τόσο γρήγορα.

Πηγή:www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share