X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΊδρυση Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου - Καμπότζης υπό το ΚΕΒΕ

Ίδρυση Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Καμπότζης υπό το ΚΕΒΕ

Νέες προοπτικές διανοίγονται στη σχέση Κύπρου – Καμπότζης με την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου μεταξύ των δύο χωρών, υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Καμπότζης, αποτελεί πρωτοβουλία του η οποία στηρίχθηκε από μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών που προσβλέπουν στην περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δυο χωρών.

Αναφέρεται ότι κύριος στόχος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου είναι η προώθηση, διεύρυνση και ενθάρρυνση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Καμπότζης, αλλά και η γνωστοποίηση στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, των δυναμικών πτυχών της κυπριακής οικονομίας με έμφαση στις προοπτικές που διανοίγονται τόσο για επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδύσεις, όσο και για αξιοποίηση της Κύπρου ως βάσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στις αγορές των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και άλλων χωρών.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ  Όθωνας Θεοδούλου τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει το ΚΕΒΕ στην ίδρυση του Συνδέσμου, ο οποίος αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Καμπότζης.

Είπε επίσης ότι η ίδρυση του Συνδέσμου έγινε σε κομβικό χρονικά σημείο, αφού τον Οκτώβριο του 2022 διοργανώθηκε αποστολή στην Καμπότζη, αποτελούμενη από κυβερνητικούς και εμπορικούς αξιωματούχους από την Κύπρο, η οποία ήταν η πρώτη από τη σύναψη της διπλωματικής σχέσης στις 16 Μαΐου, 2000.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Φιλίππου, ευχαρίστησε για την εκλογή του και είπε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχία των σκοπών του Συνδέσμου για το αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών.

Μία από τις πρώτες ενέργειες του ΚΕΒΕ και του Συνδέσμου είναι η προσπάθεια για διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Καμπότζη το 2024, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share