X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΊδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος συμφώνησαν ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο HDU της Κίνας

Ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος συμφώνησαν ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο HDU της Κίνας

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Πανεπιστήμιο Hangzhou Dianzi (HDU) της Κίνας υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος, το οποίο θα προσφέρει σειρά μαθημάτων γλώσσας, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ακαδημαϊκών ανταλλαγών και ερευνητικών πρωτοβουλιών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η συμφωνία υπεγράφη από τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και τον Πρύτανη του HDU, Zhu Zefei, στην παρουσία του Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao.

Χαιρετίζοντας την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, ο πρέσβης Liu Yantao, τόνισε τη σημασία του Ινστιτούτου Κομφούκιος στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών και είπε πως η ίδρυση του σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Κίνας και Κύπρου. «Αυτό το Ινστιτούτο θα χρησιμεύσει ως γέφυρα για την πολιτιστική κατανόηση και την προώθηση των διαπροσωπικών συνδέσεων και είναι μια απόδειξη της διαρκούς φιλίας μεταξύ των εθνών μας», ανέφερε.

Τον ενθουσιασμό τους για τη συνεργασία των Πανεπιστημίων τους εξέφρασαν οι Πρυτάνεις των δυο Πανεπιστημίων.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο ΤΕΠΑΚ, σημειώνει η ανακοίνωση, θα χρησιμεύσει ως ειδικό κέντρο και θα προσφέρει μια σειρά μαθημάτων γλώσσας, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ακαδημαϊκών ανταλλαγών και ερευνητικών πρωτοβουλιών. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, προστίθεται, το Ινστιτούτο στοχεύει στην καλλιέργεια διαπολιτισμικών ικανοτήτων, στην προώθηση της ακαδημαϊκής συνεργασίας και στην εμβάθυνση της κατανόησης και εκτίμησης της κινεζικής γλώσσας, των παραδόσεων και της κληρονομιάς στην κυπριακή κοινότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share