X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣInvest Cyprus: Roadshow σε τρεις χώρες στρατηγικής σημασίας της Μέσης Ανατολής

Invest Cyprus: Roadshow σε τρεις χώρες στρατηγικής σημασίας της Μέσης Ανατολής

Ο Invest Cyprus, ο Εθνικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, πραγματοποίησε τρεις αποστολές στο Αμμάν, το Κάιρο και τη Βηρυτό με στόχο την προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας και κορυφαίων επενδυτικών ομίλων από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις στο Αμμάν και τη Βηρυτό με επίκεντρο την προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας στην Κύπρο. Επιπλέον, πραγματοποίησε άλλη μια εκδήλωση στο Κάιρο με κύριο σκοπό την προσέλκυση επενδυτών, οικογενειακών γραφείων και εταιρειών διαχείρισης πλούτου στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται, στις εκδηλώσεις στο Αμμάν και τη Βηρυτό συμμετείχαν σημαντικά στελέχη από τους τομείς της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών, επενδυτικών οργανισμών και στελεχών. Περισσότερα από 50 υψηλόβαθμα στελέχη συμμετείχαν σε κάθε εκδήλωση.

Ο Invest Cyprus παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο, τονίζοντας τη στρατηγική της θέση, το ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς και το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον. Στους παρευρισκόμενους δόθηκε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των πλεονεκτημάτων για μετεγκατάσταση και επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο και των διαφόρων κινήτρων που παρέχονται σε ξένες εταιρείες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, στον ταχέως αναπτυσσόμενο τεχνολογικό τομέα της χώρας και στη δέσμευση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει την ανάπτυξη των καινοτόμων εταιρειών. Παράλληλα, τα στελέχη του Οργανισμού τόνισαν τα οφέλη από τη δημιουργία εταιρικής βάσης στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, του χαμηλού λειτουργικού κόστους και της πρόσβασης στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δρ. Shadi Karam, ο οποίος είναι θεσμικός επενδυτής στην Κύπρο για πολλά χρόνια, μίλησε στους συμμετέχοντες για την εμπειρία του.

«Εκτιμώ αυτή τη χώρα για διάφορους λόγους αλλά όταν με ρωτούν τι είναι αυτό που με γοητεύει ιδιαίτερα σε αυτό το νησί πάντα απαντώ: Είναι οι άνθρωποι. Γιατί οι άνθρωποι; Επειδή διακατέχονται από ένα μοναδικό μείγμα δυτικής αυστηρότητας και χαλαρότητας της γειτονικής Ανατολής. Ένα μείγμα που διαπερνά κάθε πτυχή της κυπριακής ζωής και δημιουργεί ένα φιλικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και ένα πλαίσιο ποιοτικής διαβίωσης», ανέφερε.

Στην εκδήλωση στο Κάιρο, εκπρόσωποι οικογενειακών γραφείων, ιδιωτικών επενδυτικών ταμείων, τραπεζών, κορυφαίων τοπικών δικηγορικών γραφείων και οργανισμών διαχείρισης πλούτου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως βάση για οικογενειακά γραφεία, αλλά και να εντοπίσουν επενδυτικές ευκαιρίες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ορισμένοι από τους κορυφαίους επενδυτικούς ομίλους της Αιγύπτου που  επικεντρώνονται στον τουρισμό και τη φιλοξενία και στην ενέργειας. Τα στελέχη του Invest Cyprus ανέλυσαν το αποδοτικό φορολογικό περιβάλλον, το προηγμένο νομικό πλαίσιο και το υψηλό επίπεδο στην παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών. Παρουσιάστηκαν, επίσης, επενδυτικές ευκαιρίες και τα διαθέσιμα έργα που υπάρχουν στην τοπική αγορά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων και το ενδιαφέρον που υπήρξε. Η Κύπρος προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό πλεονεκτημάτων για εταιρείες τεχνολογίας, εταιρείες διαχείρισης πλούτου και επενδυτικούς οργανισμούς», ανέφερε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης.

Πρόσθεσε ότι και οι τρεις χώρες αποτελούν βασικές αγορές για την Κύπρο και στόχος είναι να ενισχυθούν περαιτέρω οι επιχειρηματικές και επενδυτικές σχέσεις, με αυτές.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share