X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΙορδανία και Παλαιστινιακή Αρχή συντονίζουν κινήσεις ενόψει της νέας Γενικής Συνέλευσης του...

Ιορδανία και Παλαιστινιακή Αρχή συντονίζουν κινήσεις ενόψει της νέας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Κατά την χθεσινή κατ’ ιδίαν συνάντηση του Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β’, και του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις μετά την πρόσφατη περιοδεία του Πρ στην περιοχή και τη συνεδρίαση των χωρών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) στην Τζέντα, στην οποίαν συμμετείχαν η Ιορδανία, η Αίγυπτος και το Ιράκ υπό καθεστώς παρατηρητών.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ιορδανικού βασιλικού οίκου, Ιορδανία και Παλαιστινιακή Αρχή συμφώνησαν να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει της επικείμενης έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο και να θέσουν στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος την αναγκαιότητα επίλυσης του Παλαιστινιακού δια της επανέναρξης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Ο Ιορδανός μονάρχης επανέλαβε την δέσμευσή του να προβάλει τα παλαιστινιακά αιτήματα ενώπιον όλων των αραβικών κρατών, αλλά και τη στήριξή του στην παλαιστινιακή πλευρά όσον αφορά την προστασία των μουσουλμανικών και χριστιανικών προσκυνημάτων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, που υπόκεινται υπό ιορδανική επίβλεψη. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς, από την δική του πλευρά, επανέλαβε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πολιτικού ορίζοντα για την επίλυση της διένεξης.

Από ιορδανικής πλευράς, στη συνάντηση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Μπισιέρ Χασάουνε, ο Υπουργός Εξωτερικών Άιμαν Σάφαντι και ο επικεφαλής των ιορδανικών μυστικών υπηρεσιών, υποστράτηγος Άχμαντ Χούσνι.

Από παλαιστινιακής πλευράς παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Χουσέιν Αλ-Σιέχ και ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, Μάτζιντ Φάρατζ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share