X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΙσραηλινό αίτημα για εξασφάλιση τηλεφωνικής περιαγωγής στο Κατάρ για τους ισραηλινούς φιλάθλους...

Ισραηλινό αίτημα για εξασφάλιση τηλεφωνικής περιαγωγής στο Κατάρ για τους ισραηλινούς φιλάθλους και δημοσιογράφους ενόψει Μουντιάλ

Ενόψει του διεθνούς πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το προσεχές διάστημα, ο Iσραηλινός Yπουργός Eπικοινωνιών, Γιοάζ Χέντελ, απέστειλε επιστολή στην FIFA και στον Διεθνή Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ προκειμένου να μεσολαβήσουν ώστε οι καταρινές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να συνεργασθούν με τις αντίστοιχες ισραηλινές προκειμένου οι Ισραηλινοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι που θα μεταβούν στην Ντόχα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με περιαγωγή (roaming) μέσω των ισραηλινών καρτών sim.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται κατόπιν άρνησης των καταρινών δικτύων να παράσχουν αυτήν την δυνατότητα επειδή Ισραήλ και Κατάρ δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις. Την πληροφορία μετέδωσε σήμερα η κρατική ισραηλινή ραδιοφωνία. Ήδη η ισραηλινή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας HotMobile έχει εξασφαλίσει συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Altice με ειδικό πακέτο σύνδεσης, η τιμή του οποίου ωστόσο υπερβαίνει την συνήθη μέση χρέωση.

Κατά τους προηγούμενους μήνες, οι αρχές του Κατάρ συμμορφώθηκαν στις παραινέσεις της FIFA και επέτρεψαν σε ισραηλινούς φιλάθλους και δημοσιογράφους να μεταβούν στη χώρα χωρίς την ανάγκη προέγκρισης θεώρησης εισόδου, παρά την απουσία διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η αεροπορική εταιρεία TUS Airways προγραμμάτισε ειδικά δρομολόγια από το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ με τελικό προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα, με ολιγόωρη ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Οι πτήσεις θα εξυπηρετήσουν τους ισραηλινούς φιλάθλους και δημοσιογράφους που πρόκειται να μεταβούν στο Κατάρ επ’ευκαιρία του Μουντιάλ , ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται να κυμανθεί μεταξύ 10.000 και 20.000 ατόμων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share