X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΙσχυρές καταιγίδες έπληξαν την Ελλάδα, προκαλώντας προβλήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και επαρχιακές...

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Ελλάδα, προκαλώντας προβλήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και επαρχιακές πόλεις

Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν σήμερα από νωρίς το απόγευμα. Η κίνηση σε οδικές αρτηρίες της Αττικής διακόπηκε, ενώ στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε χαλαζόπτωση. Στην επαρχία σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και δέντρων.

Στην Αττική, διακόπηκε αρχικά η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πειραιώς, λόγω της συσσώρευσης νερού στον δρόμο. Η αστυνομία χρειάστηκε λίγο αργότερα για τον ίδιο λόγο να διακόψει την κυκλοφορία στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης.

Στη Θεσσαλονίκη, η ισχυρή καταιγίδα με αστραπές, βροντές και χαλάζι, που ξέσπασε το απόγευμα, δεν κράτησε πολύ, ωστόσο οι δρόμοι στην ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

Καταπτώσεις βράχων, ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας στην ορεινή Πίνδο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των αστυνομικών αρχών, βρίσκονται σε εγρήγορση.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν επίσης ως αποτέλεσμα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share