Για 3η συνεχή χρονιά, πάνω από 40 καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, στην εκδήλωση του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), «The Bash! 2023: The Startup Community Networking Event», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωσή του, το ΙδΕΚ αναφέρει ότι στελέχη από περισσότερες από 40 κυπριακές νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, επενδυτές και εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων και επιχειρηματικών φορέων, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, δημιουργώντας τις βάσεις για νέες συνεργασίες και επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την καινοτόμο επιχειρηματική κοινότητα της χώρας και παράλληλα να ενημερωθεί για τις δράσεις που υλοποιεί το ΙδΕΚ προς ενίσχυσή της.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΙδΕΚ αναφέρει ότι, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο κ. Χατζηζαχαρίας ανέφερε, πως η δικτύωση και η συνεργασία αποτελούν εχέγγυα για ένα ισχυρό οικοσύστημα καινοτομίας. «Η σημερινή εκδήλωση» είπε, «είναι μια καλή ευκαιρία για να ενισχύσουμε αυτούς τους δεσμούς και πραγματικά ελπίζω ότι θα πυροδοτήσει παραγωγικές συζητήσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες με αμοιβαίο όφελος για όλους».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ, Θεόδωρος Λουκαΐδης, σημείωσε ότι το Ίδρυμα έχει ως κεντρικό στόχο να παραμείνει κοντά στις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις του τόπου, προσφέροντας ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο χρηματοδοτικών προγραμμάτων και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη και εξέλιξή τους. “Μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, θέτοντας τις βάσεις εκείνες που θα βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητα του οικοσυστήματός μας, αλλά και της οικονομίας της χώρας”, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε quiz γνώσεων, αλλά και να απολαύσουν μία μοναδική παράσταση Stand-Up Comedy με τον Κώστα Πρίγκιπα, εμπνευσμένη από την καινοτομία και την τεχνολογία.

Η ετήσια εκδήλωση «The Bash» διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovation Factory του ΙδΕΚ, που στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και των δραστηριοτήτων του Εθνικού Δικτύου Enterprise Europe Network Cyprus.

Πηγή:ΚΥΠΕ