X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚαλύτερα από τα αναμενόμενα τα κέρδη β΄ τριμήνου της Citigroup, βουτιά 50%...

Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα κέρδη β΄ τριμήνου της Citigroup, βουτιά 50% στα κέρδη της Wells Fargo

Μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση που ανήλθε στο 27%, κατέγραψαν τα κέρδη β΄ τριμήνου της Citigroup, σε τριμηνιαία βάση, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε ρευστοποίηση των επενδύσεων της λόγω της αυξημένης αστάθειας των αγορών, μετριάζοντας τη μείωση των επενδύσεων της στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Αντίθετα, η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo & Co ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν σχεδόν κατά 50% καθώς η τράπεζα διέθεσε περισσότερα κεφάλαια για να καλύψει πιθανές ζημιές από δάνεια, ενώ η δραστηριότητα της στον τομέα στεγαστικών δανείων δέχτηκε πίεση από τα υψηλότερα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Citigroup από τις επενδυτικές της δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 25%, στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην αστάθεια που επικράτησε στις αγορές εμπορευμάτων και συναλλάγματος – ένα ιδιαίτερα ισχυρό τμήμα για την τράπεζα.

Οι συναλλαγές έχουν αναδειχθεί ως φωτεινό σημείο για τις τράπεζες της Wall Street αυτό το τρίμηνο, καθώς οι πελάτες προσπαθούν να εξισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους ενόψει της γεωπολιτικής έντασης, του αυξανόμενου πληθωρισμού και των φόβων ότι η επιθετική πολιτική της Federal Reserve θα μπορούσε να βυθίσει την οικονομία σε ύφεση.

Τα κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 2,19 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 6,2 δισ. δολάρια ή 2,85 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μείωση των κερδών αντανακλά επίσης μια αύξηση κατά 375 εκ. δολαρίων στα αποθεματικά της για πιθανά ζημιογόνα δάνεια, καθώς οι οικονομικές προοπτικές χειροτερεύουν.

 Ένα χρόνο νωρίτερα, τα έκτακτα κρατικά κίνητρα και η ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία της επέτρεψαν να αποδεσμεύσει αποθεματικά 2,4 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 46% στα 805 εκ. δολάρια, καθώς η αστάθεια στις αγορές μείωσε τα έσοδα από την αναδοχή εταιρειών και παροχή συμβουλών.

Οι εργασίες του τμήματος “Treasury and Trade Solutions”, που αποτελεί το κόσμημα εργασιών της Citi, σημείωσαν αύξηση κατά 33%, παρουσιάζοντας έσοδα 3 δισ. δολάρια λόγω των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους και της αύξησης των προμηθειών.

Εξάλλου, η Wells Fargo & Co ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ανήλθαν στα 580 εκ. δολάρια το β΄ τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 235 εκ. δολαρίων στα αποθεματικά για ζημίες δανείων.

Το 2021, η τράπεζα είχε αποδεσμεύσει 1,6 δισ. δολάρια από τα αποθεματικά της για απώλειες δανείων καθώς η οικονομία ανέκαμψε από την πανδημία.

Σύμφωνα με ένα λογιστικό πρότυπο που τέθηκε σε ισχύ στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020, οι τράπεζες θα πρέπει να συνυπολογίσουν τις οικονομικές προοπτικές για πιθανές ζημιές από δάνεια που παραχώρησαν.

Στην γραμμή που ανακοίνωσαν και οι άλλες αμερικανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan, η Wells ανακοίνωσε ότι ο δανεισμός για στεγαστικά δάνεια μειώθηκε το β΄ τρίμηνο, καθώς η άνοδος των επιτοκίων πλήττει τη ζήτηση για αναχρηματοδότηση αλλά και για νέα στεγαστικά δάνεια.

Τα έσοδα από στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά 53% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share