X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣ​​​​​​ «Καλύτερη Τράπεζα στην Κύπρο» η Ελληνική σύμφωνα με το περιοδικό Global...

​​​​​​ «Καλύτερη Τράπεζα στην Κύπρο» η Ελληνική σύμφωνα με το περιοδικό Global Finance

​​​​​​Ως “καλύτερη τράπεζα” στην Κύπρο βράβευσε την Ελληνική Τράπεζα το περιοδικό Global Finance, ανακοινώνοντας τις καλύτερες τράπεζες της δυτικής Ευρώπης για το 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου της Ελληνικής.

Σύμφωνα με το περιοδικό νικήτριες τράπεζες φέτος είναι αυτές που επικεντρώθηκαν και ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες των πελατών τους σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, πετυχαίνοντας ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντικής τους επιτυχία. «Οι νικήτριες τράπεζες διαχειρίστηκαν εξαιρετικά τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις υποχρεώσεις τους, σε ένα περιβάλλον ραγδαία μεταβαλλόμενων επιτοκίων», αναφέρει το περιοδικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Ελληνική προχώρησε τον Μάρτιο στην επιτυχημένη έκδοση νέου ομολόγου ύψους €200 εκατ. Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2 Subordinated) στο πλαίσιο του Προγράμματος EMTN. “Το συνολικό βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε σχεδόν 4,5 φορές και οι επενδυτές, μέσω της μεγάλης συμμετοχής τους, επέδειξαν εμπιστοσύνη στην Τράπεζα επιβεβαιώνοντας τη θετική αποτίμηση των αγορών κεφαλαίων ως προς την πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η έκδοση του Ομολόγου ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της Ελληνικής Τράπεζας και αναμένεται να αυξήσει τον Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας του Ομίλου από 20,6% στις 31 Δεκεμβρίου 2022 σε αναπροσαρμοσμένο δείκτη ύψους 24,1%, σημειώνει.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το Έργο Starlight που αφορά την πώληση του μεγαλύτερου μέρους του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων της Ελληνικής Τράπεζας και την ταυτόχρονη πώληση της APS Debt Servicing Cyprus Ltd.

“Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τερματίζει ένα από τα μακροχρόνια ζητήματα της Τράπεζάς μας και θα περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο στον ισολογισμό μας, μειώνοντας δραστικά τον δείκτη ΜΕΧ, εξαιρουμένων των ΜΕΧ που καλύπτονται από το πρόγραμμα Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων («ΠΠΣ») σε περίπου 3,6%”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Με ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας πολύ πιο πάνω από τις κανονιστικές απαιτήσεις και πλεονάζουσα ρευστότητα (Δείκτης Κάλυψης Ρευστότητας 444%), σε μια περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας στις παγκόσμιες αγορές, η Ελληνική Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη και σε πολύ καλή θέση για να στηρίξει τους λιανικούς και επιχειρηματικούς της πελάτες”, αναφέρει.

Επιπλέον, η Τράπεζα αναφέρει ότι συνεχίζεται ο μετασχηματισμός της, “με αποφασιστικά βήματα προς την ψηφιοποίηση, την αναδιοργάνωση του δικτύου καταστημάτων, την απλοποίηση των διαδικασιών, τη διαχείριση του κόστους και την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών καναλιών, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση (ESG) προκειμένου να μετατραπεί η Τράπεζα σε έναν πελατοκεντρικό οργανισμό”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share