X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚατά του «τυράννου» Ερντογάν καταφέρθηκε δημοσίως στο παρελθόν ο νέος σκιώδης ΥΠΕΞ...

Κατά του «τυράννου» Ερντογάν καταφέρθηκε δημοσίως στο παρελθόν ο νέος σκιώδης ΥΠΕΞ των Εργατικών

Την άκρως αρνητική άποψη που έχει για τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διατυπώσει δημοσίως χωρίς περιστροφές πριν από τριάμισι χρόνια ο νέος σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Ντέιβιντ Λάμι.

Ο άρτι προαχθείς στο υψηλόβαθμο πόστο της σκιώδους κυβέρνησης βουλευτής είχε σχολιάσει καυστικά το Μάιο του 2018 την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στο Λονδίνο και την τιμή που του έγινε να γίνει δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια απόφαση της βρετανικής κυβέρνηση που είχε προκαλέσει κι άλλες αντιδράσεις.

«Με κάνει να ανακατεύομαι στο στομάχι που η κυβέρνηση μας απλώνει το κόκκινο χαλί για τον Πρόεδρο Ερντογάν αυτή την εβδομάδα και που προσπαθεί να του πουλήσει περισσότερα όπλα. Είναι ένας δικτάτορας και τύραννος που χώνει στη φυλακή δημοσιογράφους, έχει εγκαταστήσει ένα καθεστώς βάρβαρης καταστολής και βασανισμών και σφαγιάζει τους Κούρδους», ανέφερε στην αρχική του ανάρτηση ο κ. Λάμι.

Σε δεύτερη ανάρτηση καλούσε τους ακολούθους του να θυμηθούν πως οι υπεύθυνοι της εκστρατείας υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016 έλεγαν πόσο «απαίσια» είναι η Τουρκία και πόσο «τρομερό» θα ήταν αν εντασσόταν στην ΕΕ, κάτι που όπως σχολιάζει δεν επρόκειτο να συμβεί ούτως ή άλλως. «Προχωρήστε δύο χρόνια και οι ίδιοι άνθρωποι φέρονται δουλοπρεπώς ενώπιον του δεσποτικού δικτάτορα Ερντογάν που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθώντας να του πουλήσουν ακόμα περισσότερα όπλα», γράφει ο Βρετανός σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας δε πάλι μέσω Twitter την απόφαση της τότε Πρωθυπουργού Μέι να ζητήσει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να παραχωρήσει η βασίλισσα ακρόαση στον Τούρκο Πρόεδρο, όπως συνέβη στις 15 Μαΐου, επανέλαβε ότι ήταν «αηδιαστική» η δουλοπρέπεια της τότε κυβέρνησης έναντι αυτού του «τυράννου», κατηγορώντας την κα Μέι ότι ήταν «πολύ δειλή» για να εγείρει το θέμα της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος βουλευτής της περιφέρειας του Τότεναμ του βορείου Λονδίνου θεωρείται ότι έχει καλή γνώση του Κυπριακού, έχοντας αρκετούς Κύπριους και Τούρκους ψηφοφόρους στην περιφέρειά του, ενώ στο παρελθόν έχει παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις της οργανωμένης κυπριακής παροικίας.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Λάμι έχει στο πρόσφατο παρελθόν απαντήσει σε επιστολές ψηφοφόρων κυπριακής καταγωγής με διαβεβαιώσεις ότι στηρίζει μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ της αποχώρησης όλων των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων από το νησί.

Έχει επίσης υποστηρίξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να συνεχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στην ενθάρρυνση των συνομιλιών για την επίτευξη λύσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share