X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚατά ξένων παρεμβάσεων στην ανάδειξη του νέου Προέδρου του Λιβάνου τάσσεται η...

Κατά ξένων παρεμβάσεων στην ανάδειξη του νέου Προέδρου του Λιβάνου τάσσεται η Χεζμπολάχ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε ομιλία που εκφώνησε χθες με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την εκτέλεση από αμερικανικές δυνάμεις του Κάσεμ Σολεϊμανί, διοικητή της ιρανικής Δύναμης Αλ-Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης που δρα στη Συρία, αναφέρθηκε εκτενώς στο πολιτειακό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο Λίβανος, έχοντας συμπληρωθεί δύο μήνες χωρίς την εκλογή νέου Προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο Νασράλα τόνισε ότι οι λιβανικές πολιτικές δυνάμεις δεν θα πρέπει να περιμένουν έξωθεν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λίβανος στο εσωτερικό του. Απαντώντας σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, που φέρουν το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία να διατηρούν παρασκηνιακές επαφές για την προώθηση λύσης στην προσπάθεια ανάδειξης νέου Προέδρου του Λιβάνου, ο Νασράλα ανέφερε ότι «όσοι περιμένουν να υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, θα πρέπει να περιμένουν πολύ καιρό ακόμα», διευκρινίζοντας ότι «το Ιράν δεν συζητά τα της λιβανικής προεδρικής εκλογής, αφού έτσι κι αλλιώς εδώ και 40 χρόνια δεν ασχολείται με τις εσωτερικές υποθέσεις κανενός ξένου κράτους». Αντιθέτως, χαιρέτισε τις πρόσφατες επαφές που σημειώθηκαν μεταξύ πολιτικών δυνάμεων της χώρας προκειμένου να ανευρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για το προεδρικό αξίωμα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ εξέφρασε την άποψη κατά την διάρκεια της ομιλίας του ότι «δεν θα πρέπει να αναμένονται λύσεις που θα προτείνουν οι ξένες χώρες», αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση εκπροσώπων των Κυβερνήσεων της Γαλλίας, των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, που έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Τέλος, ο Χασάν Νασράλα διαβεβαίωσε ότι η υγεία του βρίσκεται σε καλή κατάσταση, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που είχαν αποδώσει την αναβολή της τακτικής εβδομαδιαίας του τηλεοπτικής ομιλίας της περασμένης Παρασκευής σε φερόμενη νοσηλεία του σε λιβανικό νοσοκομείο.

«Όπως πάντα, ήμουν έτοιμος να εκφωνήσω την εβδομαδιαία τακτική μου ομιλία, όπως κάθε Παρασκευή. Απολογούμαι που σας έκανα να ανησυχήσετε και σας ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε για την κατάσταση της υγείας μου. Αφού διάβασα κάποια δημοσιεύματα σε εφημερίδες του Ισραήλ και των αραβικών χωρών του Κόλπου, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο να ανησυχείτε», τόνισε ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ στην χθεσινοβραδινή του τηλεοπτική ομιλία του, που μεταδόθηκε από τον λιβανικό τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Μανάρ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share