X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚαταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, συνάντηση με...

Καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, συνάντηση με την Φον ντερ Λάιεν το απόγευμα

«Απερίσκεπτη και απρόκλητη» χαρακτήρισε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε δήλωσή του, καταδικάζοντας τις ρωσικές ενέργειες και κάνοντας λόγο για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Το γραφείο του ΓΓ του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως αργότερα το απόγευμα, στις 14:15 (τοπική ώρα, 15:15 ώρα Κύπρου) θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Καταδικάζω έντονα την απερίσκεπτη και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία θέτει σε κίνδυνο αμέτρητες ζωές αμάχων. Για άλλη μια φορά, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας και τις άοκνες προσπάθειές μας για χρήση της διπλωματίας, η Ρωσία επέλεξε τον δρόμο της επιθετικότητας εναντίον μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας» τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Καλώ τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» πρόσθεσε.

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις συνέπειες των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας αυτή τη τρομερή ώρα. Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share