X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚαταδίκη πυρπόλησης πρεσβείας Σουηδίας στη Βαγδάτη από Ιρακινή κυβέρνηση

Καταδίκη πυρπόλησης πρεσβείας Σουηδίας στη Βαγδάτη από Ιρακινή κυβέρνηση

Το Ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε «με τον πιο σθεναρό τρόπο» την πυρπόληση της πρεσβείας της Σουηδίας στη Βαγδάτη από πλήθος διαδηλωτών και τόνισε πως η κυβέρνηση διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να διενεργήσουν «επείγουσα έρευνα», αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Η ιρακινή κυβέρνηση ανέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας να διενεργήσουν επείγουσα έρευνα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να χυθεί φως στις περιστάσεις του γεγονότος και να ταυτοποιηθούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες», αναφέρει η ανακοίνωση της ιρακινής διπλωματίας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας της Σουηδίας στη Βαγδάτη και πυρπόλησαν κτίριο δήλωσε πηγή του Ρόιτερς και διαπίστωσε δημοσιογράφος του ίδιου πρακτορείου ειδήσεων επιτόπου.

Η πηγή διαβεβαίωσε πως δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος της σουηδικής διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Στη διαδήλωση κάλεσαν υποστηρικτές του σιίτη ιεροκήρυκα Μοκτάντα Σαντρ, ενόψει της αναμενόμενης νέας καύσης του Κορανίου μπροστά στην ιρακινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που αποφάσισαν να επιτρέψουν οι αρχές της Σουηδίας.

Προηγούμενη καύση αντιτύπου του Κορανίου, μπροστά στο μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος στην πρωτεύουσα της Σουηδίας από Ιρακινό, προκάλεσε διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και την καταδίκη μεγάλου μέρους του μουσουλμανικού κόσμου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share