X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚαταδίκη της κατάσχεσης των ελληνικών πλοίων από Λονδίνο, επιστολή Ελλάδας στον Διεθνή...

Καταδίκη της κατάσχεσης των ελληνικών πλοίων από Λονδίνο, επιστολή Ελλάδας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

Δήλωση ισχυρής καταδίκης της κατάσχεσης των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων από τις ιρανικές αρχές στα στενά του Ορμούζ εξέδωσε τη Δευτέρα το Λονδίνο.

Εκπρόσωπος του Foreign Office είπε: «Καταδικάζουμε σθεναρά την κατάσχεση δύο ελληνικών σκαφών στις 27 Μαΐου στον Κόλπο από το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

«Οι ενέργειες του Ιράν συνιστούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια και την προστασία της ναυτιλίας και παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το πλήρωμα και τα δύο σκάφη», σημείωσε.

Επίσης τη Δευτέρα η ελληνική πλευρά υπέβαλε επιστολή προς τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, που εδρεύει στο Λονδίνο, εκθέτοντας τα γεγονότα και τονίζοντας ότι οι ιρανικές ενέργειες συνιστούν «κατάφωρη παραβίαση» της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας  (UNCLOS).

Η επιστολή κατατέθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ιωάννη Ραπτάκη που έχει, όπως ο εκάστοτε πρέσβης, την ιδιότητα του μονίμου αντιπροσώπου της χώρας στον διεθνή οργανισμό.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share