X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚατακόρυφη πτώση για το Bitcoin– Έφτασε στα 28.000 δολάρια

Κατακόρυφη πτώση για το Bitcoin– Έφτασε στα 28.000 δολάρια

Σημαντικές απώλειες καταγράφειτο Bitcoin και δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη και στα 8.000 δολάρια, την ώρα που η αύξηση των επιτοκίων και ο πληθωρισμός ανησυχεί τους επενδυτές.

Το Bitcoin, το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιαοποίηση στον κόσμο, υποχωρεί ως και τα 28.018 δολάρια, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίησή του βρίσκεται στα 548 δισ. ευρώ. Το δημοφιλές κρυπτονόμισαν καταγράφει πτώση σχεδόν 37,4% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 64% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.

Η πτώση του Bitcoin προβληματίζει για δύο βασικούς λόγους. Αφενός διότι δείχνει ότι το κρυπτονόμισμα έχει στενή συσχέτιση με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αφετέρου διότι διαψεύδει όσους προσπάθησαν να αποδώσουν στο Bitcoin χαρακτηριστικά όμοια με το χρυσό, υποστηρίζοντας πως είναι asset που προστατεύει από τον πληθωρισμό.

Περαιτέρω πρώτη του Bitcoin από τα τρέχοντα επίπεδα, που δεν αποκλείεται να το οδηγήσει ακόμη και στα 8.000 δολάρια, προβλέπει ο επικεφαλής επενδύσεων της Guggenheim, Scott Minerd.

 

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share